Overlijden Michel Verfaillie

Plaats reactie
Gebruikersavatar
SepPuKu
Rock Legend
Berichten: 1275
Lid geworden op: di 07 aug 2007, 08:11
Locatie: Dendermonde / Scary Monsters - Would-Be Monkees - Wag Team

Overlijden Michel Verfaillie

Bericht door SepPuKu »

Aangezien ik het moeilijk geformuleerd kreeg, hierbij een kopie van de mooie woorden van Kris van Nescio (algemeen quizteam van zowel Michel als ik) ondertussen op het algemeen quizforum. Dit komt alleszins zeer hard binnen, verdomme toch Michel...!
___

Met grote verslagenheid heeft Nescio kennis genomen van het onverwachte overlijden van Michel Verfaillie.

Michel was een late roeping als quizzer. Eerst als muziekquizzer waar hij nog steeds actief is bij Rock Monsieur. Maar sinds een jaar of tien steeds meer in het circuit van de algemene quizzen als vast lid van Nescio, van Team Tamara in Gent Quizt en van Veto Ledeberg in SQ Gent. Ook bij Het Antwoord in Roeselare was hij een vaste klant.

In zijn specialiteiten - fauna en flora, wetenschappen, muziek (met een voorkeur voor oldies) en kunst - was Michel een topquizzer die zichzelf voortdurend probeerde te verbeteren. Maar ook op andere domeinen kon hij soms verrassend uit de hoek komen.

Nog veel meer dan als quizzer, zullen we Michel als mens en als vriend missen. Zachtaardig, altijd goedgezind, graag vertellend over de dingen die hem boeiden: zijn verre reizen en zijn fietstochten overal in de beide Vlaanders, zijn beide dochters en hun gezinnen, muziek, het leven.

Het maakte Michel een graag gezien man in het quizmilieu die tijdens de pauze steeds zijn praatje ging doen. "Wij zijn je quizmaten, de rest van de zaal je vrienden", plaagden we hem. Hij kon dat jennen best verdragen: bescheiden en wijze mensen hebben een brede rug.

Tot nader order zal de Nescioquiz op 15 oktober 2022 doorgaan, als een eerbetoon aan Michel. In gedachten zal hij voor altijd zijn plaats blijven hebben aan onze tafel. Dankbaar dat hij zijn gezelschap en zijn kennis met ons wilde delen.
Gebruikersavatar
RappeJos
Groupie
Berichten: 12
Lid geworden op: za 17 dec 2016, 12:03

Re: Overlijden Michel Verfaillie

Bericht door RappeJos »

https://www.youtube.com/watch?v=OgtDp3MKEfg

Dit is een filmpje ter nagedachtenis van Michel. Zijn deelname in 2006 in de kortste quiz van de VRT.
Plaats reactie