vr 20 maart, metalquiz, Zulte

Plaats reactie
Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 3343
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

vr 20 maart, metalquiz, Zulte

Bericht door SpeedKing »

Met een bang hartje naar de metalquiz in JH Knipperlicht in Zulte getrokken, want niet meteen goeie ervaringen met de combi jeugdhuis, metal en quiz. Dat vervalt wel eens in lolbroekerij die een beetje quizzer (waar ik mezelf, ondanks het mindergodenschap van Los Locos, toe reken) niet echt lust.

In de formule met 3 personen per ploeg had ik dan maar mijn eigen metalquizteam Rotting Toot Fleish verlaten om ze te bekampen samen met Andy (avr) en zijn eega in een gelegenheidsformatie Rotting Territory. Vooraf was er wat wrevel over de 3 personen per ploeg-formule, maar gezien het lage niveau bleek dit uiterst haalbaar.

De quiz zelf. Eerste vaststelling en meteen opluchting: de organisator had het sober gehouden. Dat verdient op zich al een pluim. Gewoon fragmenten, waarbij meestal alleen de uitvoerder gezocht moest worden. Met thema's waar je wat houvast had: bandnamen met kleuren (Black Label Society, Green Day, Pink Floyd), bandnamen met een cijfer van 10 tot 0 - passend The Final Countdown getiteld (Nine Inch Nails, Steak Number Eight, ...), ... Verder een fotoronde (met niet louter bands, ook eens een film, een gitaar) en afsluiten met een alfabet waarbij je eens een bandnaam, songtitel of bandlid moest geven.

De quiz had aangekondigd breed uit rock, punk en metal te putten, en dat was wel zo: ook The Killers, Muse, Placebo of 10 CC passeerden de revue. Kortom: deze quiz was uiterst speelbaar geweest voor reguliere muziekquizzers. Putte zeer sterk uit het 'hard & heavy' dat ook altijd op reguliere muziekquizzen opduikt. Stu Bru metal, dus.

Normaal niet mijn kopje thee, maar er werd bijna altijd voor de topnummers gekozen. Dat maakte het zelfs voor mij haalbaar, en mijn teammakker Andy is daar sowieso nog meer thuis in. En die keuze voor topnummers gold ook meestal bij het meer gespecialiseerde werk. Met als gevolg dat we een bijna foutloze avond beleefden, maar vooral een veel te korte. We tikten af op een quizje op 100 punten waarna er een in het JH een Zwaarste Lijst begon. Een quizje op 300 punten, dat net iets dieper graaft, hadden we wel kunnen appreciëren. Want de jonge maker kan er zeker één uit zijn mouw schudden. We maanden hem daar achteraf toe aan, en misschien zwicht hij wel. Ik zou zeggen: algemene muziekquizploegen die een streepje radiofähig hard lusten: fear not.

En vooral: elke ploeg ging met een zakje snoep in een puntzak naar huis. Daar kan geen enkel zichzelf respecterend metalhead aan weerstaan!
De enige Afrekening die er toe doet: de Riffraffrekening!
storm
Roadie
Berichten: 44
Lid geworden op: ma 31 mar 2014, 16:44

Re: vr 20 maart, metalquiz, Zulte

Bericht door storm »

Klinkt interessant, bij een volgende editie probeer ik ook eens af te zakken alleszins
Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 3343
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

Re: vr 20 maart, metalquiz, Zulte

Bericht door SpeedKing »

Hij heeft weer iets over zakje snoep gelezen en hij staat al paraat hoor!
De enige Afrekening die er toe doet: de Riffraffrekening!
Plaats reactie