Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Devils answer »

Een andere reden om rode draden af te voeren, is de zweem van "oneer" die je de winnaars aansmeert wanneer er nadien door de discussie anderen de overwinning claimen...

Winnen is leuk, maar toch veel leuker als de glans van die terechte roem (voor Vlassenbroek2000 nu, voor The Hollys with the Dogs in Evergem) niet wordt overschaduwd door rumoer rond die discutabele rode draden en vermeende andere eindstanden.

En een waterdichte rode draad?
Die is moeilijk zonder "losse eindjes" aaneen te knopen, vrees ik.

Voorbeeldje nog?
"Iedereen" vond de tweede rode draad zaterdag beter gevonden, maar "Martha Wainwrong ain't right" vulde met de tips "Frankie", "Holiday", "The End" en "Ride (of the Valkyre)" toch wel zeker nog iets in dat met wat (veel) goede wil ook wel "kon" (Frank Vandenbroeke = fietsrijder, aan zijn eind gekomen op vakantie).
Zo zie je maar...
Geen idee of zij dat met zoveel woorden gaan verdedigen zijn, maar het toont aan dat het inderdaad een spelletje gokken wordt, waarbij de organisator kan zeggen: je moet maar wachten, of... gokken...

Misschien moet ik op mijn leeftijd stilaan eerder gaan kiezen tussen zo'n manier van quizzen, een bingoavond of een nachtje casino? :evil: :twisted:
Laatst gewijzigd door Devils answer op di 08 dec 2009, 17:17, 1 keer totaal gewijzigd.
International
Lead Singer
Berichten: 221
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 06:59
Locatie: Örnsköldsvik (Zweden)

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door International »

Rushian schreef:
International schreef: Inderdaad Tony: rode draden en video's zonder klank zouden bij wet verboden moeten worden! :evil: :evil: :evil:
Excuseer Hendrik! Er zijn mensen die zich hierin verdiepen, net zoals er zijn die zich in CD-hoezen of foto's verdiepen. Er zijn al genoeg zinloze wetten. Laat die dus ook maar achterwege :rofl2:
Videoclips zonder geluiden rulen ongelofelijk!! :headbang:
Voor je op je paard springt, Patrick, eerst eens de berichten nalezen. Had je dat gedaan dan had je gelezen dat ik aan Tony geantwoord had dat mijn antwoord "een graptje" was.
De extreme formulering en bijgevoegde smilies hadden je ook de aanduiding moeten geven dat het hier misschien wel om ironie ging...
En ik denk ook niet dat ik bekend sta als een soort dogmaticus of extremist, dus...
baaigones
One Hit Wonder
Berichten: 99
Lid geworden op: ma 10 sep 2007, 14:02

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door baaigones »

Eventjes ivm de rode draden ... bij de eerste was duidelijk (nu ja, ik was de enige bij ons aan tafel die het gehoord had, omwille van het eerder vermelde geroezemoes in onze buurt en de minder goeie klank) gezegd dat er één woord gezocht werd. Als je dan na 3 fragmenten twijfelt tussen Berlijn en de Berlijnse Muur dan kies je toch voor Berlijn ?

De tweede rode draad was volgens ons zelfs zo duidelijk na drie fragmenten (Frankie goes to Hollywood, Sophia en ???) dat we bij het vierde fragment 'Die Walküre' van Wagner reeds invulden voor dat fragment begon. Misschien hadden we dat beter niet gedaan want blijkbaar was het een Engelstalige cover die gespeeld werd ?
International
Lead Singer
Berichten: 221
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 06:59
Locatie: Örnsköldsvik (Zweden)

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door International »

Trouwens, "Zoo Station" in Berlijn bestaat niet, het is tot nader order nog steeds "Bahnhof Zoo" (verkort), vandaar ook dat ik bij dit nummer ook meer aan U2 dacht als tip en hun concert...
Dit komt uit de Standaard van een maand geleden: "De Ierse rockband U2 treedt op donderdag 5 november gratis op bij de Berlijnse Brandenburger Tor. De band wil zo de val van de Berlijnse Muur herdenken."
Je ziet, we kunnen hierover blijven doorbomen. Vandaar, nog eens: afschaffen of anders soepel verbeteren. Er hangt NIETS aan vast. Zelfs de ranking is betekenisloos geworden nu zoveel groepen onderling nieuwe combinaties naar voor schuiven (en maar goed ook!)
Gebruikersavatar
SepPuKu
Rock Legend
Berichten: 1275
Lid geworden op: di 07 aug 2007, 08:11
Locatie: Dendermonde / Scary Monsters - Would-Be Monkees - Wag Team

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door SepPuKu »

Persoonlijk vind ik videoclips zonder geluid ook te ver staan van de "core business" (als er al zoiets bestaat uiteraard :wink: ) van muziekquizzen.

Iedereen doet natuurlijk zijn goesting en da's te nemen of te laten (ik heb o.w.v. videoclips ook nog nooit een muziekquiz links laten liggen). Je kan ook moeilijk een alternatief zoeken voor de term 'muziekquiz' bij elke afwijkende invalshoek die her en der opduikt, kwestie van aldus een onderscheid te maken.

Maar het blijft een keuze die ik zelf niet aanmoedig: een muziekquiz gaat toch over muziek? Er wordt bij die muziek weliswaar een clipje gemaakt maar het clipje tonen en de muziek dan zelf achterwege laten :?: Vreemd...

Enfin, ik heb in algemene quizzen al andere dingen gezien, zoals gooien met een balletje naar een basketring of personen uitbeelden :shock:

Of is dat ook muziekquizzen: je vraagt van elk team iemand op het podium en die moet de danspasjes van een opgelegde artiest uitbeelden :mrgreen:
Gebruikersavatar
berwt
Superstar
Berichten: 782
Lid geworden op: ma 01 okt 2007, 12:42
Locatie: Gent/ De Flosseklosser

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door berwt »

Eventjes mijn mening hierover:

Hahahaha! Wat kan er toch oeverloos gezeverd worden over een spelletje. :mrgreen:
De McQueens doen met de kritiek en tips die ze gekregen hebben wat ze willen volgend jaar. Wat voorbij is, is voorbij.

aan international: dat een stad vrouwelijk is, maakt toch niet uit of je er wie of wat op vraagt? 'Tafel' schijnt ook vrouwelijk te zijn, maar ik durf probleemloos vragen wat dat is.

aan gerookt'espe: een rode draad-ronde waterdicht vanaf fragment één..? dat is wel een beetje héél moeilijk :think: . Laat het ons op 2 fragmenten houden.

Als vuistregel voor een rode draad zou ik nemen: Zorg dat je eerste 2 fragmenten via een andere weg aan de rode draad gelinkt zijn. Bijvoorbeeld een Berlijnse groep (Beatsteaks :headbang: ) en iets over de/een muur (another brick in the wall). Of iets over (Berlijnse) bollen ('big balls' van AC/DC) en iets met een beer (Berlijnse mascotte - vb. Grizzly Bear)... Gebruik dan een titel of uitvoerder met rechtstreeks Berlin in als laatste fragment.
Gebruikersavatar
DVNO
Superstar
Berichten: 630
Lid geworden op: ma 02 jun 2008, 14:41
Locatie: Aalter - 4 Shota

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door DVNO »

berwt schreef: aan gerookt'espe: een rode draad-ronde waterdicht vanaf fragment één..? dat is wel een beetje héél moeilijk :think: . Laat het ons op 2 fragmenten houden.
Muggenzifter!!! :)
Je weet wel wat ik bedoel met mijn 'overdrijving'. Het moet al van in het begin duidelijk zijn waarover het gaat. Anders wordt het een gokspel zoals Devil's Answer hier al zei.
Trouwens: 'een beetje heel moeilijk' lijkt me ook iets heel raar. Iets wat een 'beetje' is kan niet meer 'heel' zijn denk ik :P (taalkundig gezien dan)

@ non-believers van videoclips
Eigenlijk wilde ik die discussie al niet meer voeren. Ik vrees dat het ook een beetje te maken heeft met technologische ontwikkeling en verschillende soorten communicatie. Ik heb al veel liedjes leren kennen door het zappen voorbij een muziekkanaal of door het opzoeken op youtube van een liedje dat ik overdag op de radio in een flard had gehoord (Bij deze hoef ik er ook niet zoveel tijd voor uit te trekken, luc ;))
Begrijp mij niet verkeerd: ik wil hier niemand proberen overtuigen. Iedereen doet gewoon zijn goesting op zijn quiz. Persoonlijk vond ik de videoronde van dit weekend met geluid! bijzonder geslaagd (behalve de overlapping van de 'gossip'-opgave).
Gebruikersavatar
boo-lee
Superstar
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 12 nov 2007, 10:39
Locatie: Oudenaarde [VZW Respons]
Contacteer:

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door boo-lee »

Gerookt'espe schreef:Persoonlijk vond ik de videoronde van dit weekend met geluid! bijzonder geslaagd
Ik zag daar dan weer de meerwaarde niet van. Dan kan je toch gewoon die nummers laten horen zonder een clip te laten zien?
19de Respons Popquiz - 07.12.2024 - De Qubus, Oudenaarde
Gebruikersavatar
Rock Monsieur
Superstar
Berichten: 982
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 20:01
Locatie: Kruisem
Contacteer:

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Rock Monsieur »

Wij zoeken op onze 2-jaarlijkse quiz al iedere keer naar één of meerdere Rode Draden. Ik kan me niet herinneren dat we daar ooit veel problemen mee hadden. Eén of 2 ploegen niet te na gesproken.
Het grote verschil bij ons is dat wij bij onze RD steeds op zoek gaan naar een groep of een artiest en we melden dat ook vooraf (o.a. op het antwoordblad).
Op die manier beperken we het aantal mogelijkheden natuurlijk enorm (wie en geen wat, waar, hoe of wanneer), laten we veel minder ruimte voor interpretatie en blijven we bij het thema 'muziekquiz'. Platenmaatschappijen of producers worden op deze manier ook uitgeschakeld, waardoor men meestal geen 'freak' moet zijn om tussen 6-7 fragmenten een verband (artiest of groep) te vinden.
Gerookt'espe schreef:Wij gingen, met het recente jubileum van de val in het achterhoofd, ook al snel voor 'de (Berlijnse) muur' (letterlijk zo opgeschreven). Jammer voor ons, al kan ik Seppuku wel bijtreden dat de rode draad waterdicht moet zijn vanaf fragment 1 en niet vanaf fragment 5.
Hier ga ik nog eens de knuppel in het hoenderhok gooien, ook al kan het in ons nadeel zijn. Wij schreven als antwoord 'Berlijn(se muur)' (letterlijk zo geschreven). Ons antwoord werd wel goedgekeurd in tegenstelling tot de Espen blijkbaar en dat leverde ons 10 punten op. Ik vermoed dat het hier om een interpretatie van de jury gaat, maar tegelijkertijd stel ik vast dat het (verkeerd) plaatsen van () je al dan niet 10 punten kon kosten. M.a.w. het systeem (en de jurering) was toch niet waterdicht (is het waarschijnlijk op geen enkele quiz tenzij 1 man alle antwoordformulieren zou verbeteren).
Laatst gewijzigd door Rock Monsieur op di 08 dec 2009, 17:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
boo-lee
Superstar
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 12 nov 2007, 10:39
Locatie: Oudenaarde [VZW Respons]
Contacteer:

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door boo-lee »

Rock Monsieur schreef:Wij gingen, met het recente jubileum van de val in het achterhoofd, ook al snel voor 'de (Berlijnse) muur' (letterlijk zo opgeschreven).
Nog even preciseren... op ons antwoordblad heb ik geschreven:

BERLIJN _________________________________________ (se muur)

Waar _ = witruimte.

:wink:
19de Respons Popquiz - 07.12.2024 - De Qubus, Oudenaarde
Gebruikersavatar
Rock Monsieur
Superstar
Berichten: 982
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 20:01
Locatie: Kruisem
Contacteer:

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Rock Monsieur »

boo-lee schreef:
Rock Monsieur schreef:
Gerookt'espe schreef:Wij gingen, met het recente jubileum van de val in het achterhoofd, ook al snel voor 'de (Berlijnse) muur' (letterlijk zo opgeschreven).
Nog even preciseren... op ons antwoordblad heb ik geschreven:

BERLIJN (se muur)

:wink:
Ter verduidelijking ... Boo-lee speelde mee met Rock Monsieur en werd 'gedwongen' :mrgreen: om het antwoord zo op te schrijven. Ook al was hij er stellig van overtuigd dat het enkel 'Berlijn' moest zijn en wij onze 10 punten niet zouden krijgen.
Gebruikersavatar
Mc Queen
Groupie
Berichten: 12
Lid geworden op: zo 03 mei 2009, 12:46
Locatie: Zomergem

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Mc Queen »

Als iemand me kan vertellen hoe ik een MP3 bestandje kan posten op dit forum, dan post ik met alle plezier de gespeelde fragmentjes an Gloria Estefan en LMFAO.
Niet dat ik me veel illusies maak omtrent mijn geloofwaardigheid tov de "echte" kwisploegen. Ik vind het bovendien heel erg dat er op dit forum zo denigrerend gedaan wordt over recente commerciële muziek. Is dit ook geen deel geworden van parate muziekkennis ?
Niet iedereen wil blijven hangen in zijn/haar jeugdjaren !!!
1990 ligt onderussen ook al bijna 20 jaar achter ons voor wie even de tijd uit het oog verloren heeft.
En is het niet stilaan tijd dat in het muziekkwiscircuit wat jongere mensen binnen treden.
Ploegen als "4 schellin espe" zijn nog steeds te zeldzaam in een stilaan ouder wordend milieu van musiclovers. We hebben ze echt nodig, dus steek wat jongere muziek in jullie kwissen verdomme !!!!
Ook de discussie over de video's lijkt me zoooo aan de haren getrokken. Hebben de diehard kwissers dan niet genoten van Bob Dylan met zijn versie van "forever young" ?
Is toch altijd wijs om hem dit eens te "zien" uitvoeren ? Ik vond het alleszins de max, maar ja wie ben ik ?
Wees er maar zeker van, "Steve Mc Queen" trekt zijn lessen uit de voorbije editie en zal volgend jaar harder, better, faster, stronger zijn dan ooit, dus bij deze " hope to see you all next year"
Gebruikersavatar
straight banana
Superstar
Berichten: 635
Lid geworden op: za 08 sep 2007, 13:56

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door straight banana »

bart depauw schreef:
Keiem schreef:leuke thread om te lezen. lijkt me een classic in wording...
Mja. Op zo'n momenten twijfel ik er altijd een beetje aan of ik er wel blij moet om zijn dat ik -nu alweer 2,5 jaar geleden- dit forum heb opgestart. :mrgreen:

Ah Bart, als je dit onvolprezen forum niet opgestart was dan zouden we toch gewoon op het Los Flippos- forum emmeren. :mrgreen:
Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Devils answer »

Mc Queen schreef: Ik vind het bovendien heel erg dat er op dit forum zo denigrerend gedaan wordt over recente commerciële muziek. Is dit ook geen deel geworden van parate muziekkennis ?
Niet iedereen wil blijven hangen in zijn/haar jeugdjaren !!!
1990 ligt onderussen ook al bijna 20 jaar achter ons voor wie even de tijd uit het oog verloren heeft.
En is het niet stilaan tijd dat in het muziekkwiscircuit wat jongere mensen binnen treden.
Ploegen als "4 schellin espe" zijn nog steeds te zeldzaam in een stilaan ouder wordend milieu van musiclovers. We hebben ze echt nodig, dus steek wat jongere muziek in jullie kwissen verdomme !!!!
Ik voel me hier niet bij aangesproken, en ga zeker akkoord.

Er zijn quizzen die bewust wel een mix proberen te maken tussen alle decennia, en het is geen schande om jullie te profileren als een meer recente-muziekquiz. Onder andere om de volgende generatie warm te maken voor het muziekquizzen inderdaad...

Dat er dan eens een oudere quizzer op zijn honger blijft zitten is jammer, maar op dat vlak kan je toch zelden voor iedereen goed doen. Ik heb Hendrik aan onze tafel niet horen klagen, ook al vermoed ik dat het vrijdag in Bellem wellicht meer zijn meug was.
Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: Tour of Music muziekquiz Steve McQueen – Zomergem – 5-12-200

Bericht door Devils answer »

Mc Queen schreef: Ook de discussie over de video's lijkt me zoooo aan de haren getrokken. Hebben de diehard kwissers dan niet genoten van Bob Dylan met zijn versie van "forever young" ?
Is toch altijd wijs om hem dit eens te "zien" uitvoeren ? Ik vond het alleszins de max, maar ja wie ben ik ?
Ik vond dat ook zeer de moeite waard! :thumb2:
(maar het was dan ook met (neus)klank ...) :D
Plaats reactie