4AD muziekquiz - zondag 28-04 - Diksmuide

Keiem
Rock Legend
Berichten: 5051
Lid geworden op: vr 11 apr 2008, 10:04
Locatie: Keiem - Diksmuide / Paris Hilton Lookalikes

4AD muziekquiz - zondag 28-04 - Diksmuide

Bericht door Keiem »

Ik lag een paar weken geleden wat te relaxen in mijn zetel. Mijn vrouwtje was gezellig aan het facebooken tot ze heel terloops meldde dat de 4AD ter ere van hun 25 jaar een muziekquiz gaf. Mijn rust was vlug over en tien minuten later waren we ingeschreven. Allé jong, een muziekquiz in Diksmuide! De wonderen zijn... je kent het wel.
Nadien begon ik wat te vrezen over de inhoud hiervan en hun aankondiging 'alles over de 4AD geschiedenis' beloofde alvast ook een zware dobber. Ik had echter wel mijn gedacht gezet op een thuisoverwinning en contacteerde 'specialist' Straight Banana. Die bracht nog zijn mede banaan Bart mee (eigenlijk was het omgekeerd) en zo kwamen we redelijk zelfverzekerd aan de start. Groot was mijn verbazing toen er uiteindelijk slechts 6 teams meededen. Blijkbaar waren er op een bepaald moment 14 teams ingeschreven, maar de zon en de quizstress deed heel wat ploegen afzeggen of gewoon niet afkomen. Nu, een kleine rondvraag op de moordquiz liet ook al uitschijnen dat er heel wat vrees wat voor een zware genrekwis (Duyster, Punk,...).
Maar dat bleek dus niet volledig zo! Er waren 8 rondes, waaronder 2 tafelrondes. De eerste tafelronde waren albums waar iets leuks meer gedaan werd. De meesten hieronder goed haalbaar. Met enkele kuitenbijters zoals Big Black of Iron & Wine. De tweede tafelronde waren foto's van artiesten die een gelijkaardige haarsnit hadden als 4AD opperhoofd Patrick Smagge. Ook dit voor 80% zeer doenbaar. Tussen de vele weggevers (M Jackson, Kelis, Dave Grohl...) enkele bijna onhaalbare zoals de zangers van TV on the Radio en Mars Volta die uiteraard bij hun echte naam werden gezocht.
De muziekrondes waren ook heel leuk, op de eerste na. Dat was zo'n snelle ronde, en hij was wel héél snel. Hierin waren de moeilijkste intros (3 seconden!) Needle Of Death, iets van Neil Young of The Slits. Ja, popmuziek was er niet of nauwelijks terug te vinden. Andere ronde's waren: iets met getallen, iets over het jaar 1988 en een ronde over, jawel, de geschiedenis van de 4AD. Deze laatste was de enige die wij niet konden winnen. Het was er ééntje vol theorie waar je mocht kiezen om de vraag van 1 punt, 3 punten of 5 punten te beantwoorden. En die was echt wel pittig. Maar de puntenafstand die wij hadden opgebouwd was toen al ruim voldoende: we wonnen met bijna 50 punten op de nummer twee.
Conclusie: een zeer leuke namiddagkwis die niet al te lang duurde (net geen 3 uur), zeer alternatief was, eigenlijk te moeilijk voor de gelegenheidsploegen, maar het zou een leuk dagje geweest zijn voor andere specialisten uit het circuit (Tequila, Would-be's, ...). Of we 25 jaar moeten wachten op een vervolg is onduidelijk, maar de kwis verdiende een veel ruimer publiek.
Proficiat aan de organisatie (waaronder iemand die o.a. jureerde op de Humokwis en daar duidelijk gezien had hoe het niet moest). :handgestures-thumbupright:
Plaats reactie