Poplar 8 - vrijdag 5 oktober - Lembeke

Plaats reactie
Keiem
Rock Legend
Berichten: 5052
Lid geworden op: vr 11 apr 2008, 10:04
Locatie: Keiem - Diksmuide / Paris Hilton Lookalikes

Poplar 8 - vrijdag 5 oktober - Lembeke

Bericht door Keiem »

Het vertrouwde recept in Lembeke: een bij momenten spitsvondige instapkwis met veel foto's, in een hangar met branders.We doen hem al een jaar of vier en vinden het nog steeds leuk. Ook traditie is dat Sympathie steeds als winnaar uit de bus komt. Ooit proberen we daar verandering in te brengen :twisted:
De top 4 eindigde dan ook telkens op slechts 1 puntje van elkaar: 1. Sympathie 2. Martha 3. Paris Hilton 4. Testedoene. Maar ook daar achter waren de verschillen klein.
De leukste ronde vond ik de linkronde, maar ook de pedigree was tof. Beide rondes bestonden uit het zoeken van links tussen fragmenten.
Hopelijk zet pistolero hieronder nog eens de volledige uitslag?
Gebruikersavatar
Luk
Rock Legend
Berichten: 1056
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: Poplar 8 - vrijdag 5 oktober - Lembeke

Bericht door Luk »

Yep, een fijne formule daar in Lembeke, en ja, die ligt ons wonderwel, al draaide het reeds vaker op een massaspurt voor de podiumplaatsen uit.
Originele invalshoeken waarachter een vleugje algemene kennis komt piepen, die typeren deze quiz. :handgestures-thumbupright:

Bij andere edities schommelde de moeilijkheidsgraad iets meer tussen de verschillende rondes, zodat het nu voor de meest ervaren ploegen vaak opletten was om gewoonweg géén punt te laten liggen (wijzelf schoten de hoofdvogel af door "Need you tonight" van INXS te missen in het druk puzzelen (linkronde)...).
Maar voor de meeste ploegen is dit wel een quiz om heerlijk te proeven van concepten die in moeilijke quizzen soms worden voorgeschoteld, met inderdaad de linkronde, de groep-titel-groep-reeks en de gelijke achternamenreeks (met fototipblad dat ook punten opbracht) als meest in het oog springend. Maar er waren er zeker nog die bij heel wat ploegen in het geheugen zullen blijven hangen als "knap uitgewerkt" en "leuk". De videoshredderreeks, waarin optredens van bekende Belgische groepen bewerkt waren tot concerten vol valse noten was hilarisch, maar de titels er uit halen was niet zo makkelijk... Toffe vondst voor één keer, maar hier en daar toch bedenkingen over gehoord qua "quizwaardigheid". Wij hadden er (deze keer) geen probleem mee... :twisted:

Waard om mee te geven: lang prijkte Testedoene met ons, Martha Wainwrong en Paris Hilton Lookalikes mee aan de kop, maar ze haakten plots wat af, te beginnen met een punt dat ze zélf ridderlijk als "teveel gekregen" teruggaven aan de jury. :clap: :clap: :clap: Ze eindigden uiteindelijk op een zucht van het podium 4°.

Organisatie was, los van de steeds terugkomende bedenkingen rond de brandveiligheid in de loods, dik in orde. Proficiat, mannen en vrouwen! :clap:
Eén werkpuntje echter: de punten van de laatste reeks mogen toch nog eens afgeroepen en gecheckt worden voor de einduitslag wordt afgeroepen... Zeker als het zo spannend is aan de top, maar eigenlijk voor alle ploegen die onderling een strijd uitvechten...

Bedankt voor de fijne avond met deze inventieve quiz! :handgestures-thumbupright:
Rubby
Rock Legend
Berichten: 4559
Lid geworden op: zo 12 aug 2007, 11:45
Locatie: BELLEM (Testedoene/Bellem Brug)

Re: Poplar 8 - vrijdag 5 oktober - Lembeke

Bericht door Rubby »

Inderdaad leuke quiz die we met Testedoene heel graag spelen en ons elk jaar ligt.
Foto's en links zijn nu eenmaal beetje ons ding (lees Alain en Rudy 8-) ).

Goeie reclame voor onze hobby :clap: (altijd knap gedaan : theorie,foto's , algemene kennis en toch toegankelijk voor iedereen).

Punten van de laatste ronde niet tonen is inderdaad altijd jammer, net als onze klacht over één puntje te weinig gekregen in de voorlaatste ronde, maar helaas geen reactie hierop. :cry:
Soit , het zou niets veranderd hebben aan ons resultaat. :|
Proficiat aan de winnaars sympathy :twisted: en de rest van het podium.

Volgend jaar komen we zeker terug :music-rockout:
Mrs. Bollock
Backing Vocal
Berichten: 60
Lid geworden op: do 05 mei 2011, 19:46
Locatie: Lokeren

Re: Poplar 8 - vrijdag 5 oktober - Lembeke

Bericht door Mrs. Bollock »

Vraag me af of er nog een resultaat en/of bespreking gepost wordt? ...
Plaats reactie