Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Keiem
Rock Legend
Berichten: 5052
Lid geworden op: vr 11 apr 2008, 10:04
Locatie: Keiem - Diksmuide / Paris Hilton Lookalikes

Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door Keiem »

50% Film en TV en 50% Muziek werd ons voorgeschoteld gisteren in het lieflijke plaatsje Impe. Aan de 38 ingeschreven teams zagen we heel wat bekende gezichten uit het circuit terug. Ikzelf deed nog eens mee met Arthritic Monkees (met Raf, Vincent, Bart) en dat ging behoorlijk goed. We stonden de ganse kwis aan de leiding maar moesten het toch nog afgeven in de laatste ronde's. De winnaars werden het familieteam van Phon (The Facial Network). Waarvoor hulde! :clap: Derde's werd Scary Monsters (zonder Vince dus) en vierdes Bruce Horny. Andere bekende teams als Los Locos en de Espen kwamen iets verderop.
De kwis was zeker leuk, met een mooie playlist aan songs en heel wat recente films. De liefhebbers van het oudere filmwerk (Fridtjof?) bleven wel op hun honger zitten. In tegenstelling tot vorig jaar al iets vroeger gedaan ook.
Al waren er toch wat minpunten te bespeuren zoals de vertraagde/versnelde muziekfragmenten en de overload aan theorie in de tafelronde's. Het is duidelijk dat hier misschien wel 2 kwissen konden uit gepuurd worden. Wij kregen trouwens een blad theorie te weinig op onze tafel. Gelukkig werd dat opgelost of we haalden waarschijnlijk zelfs geen brons. De puntentelling en scoretabel was soms erg moeilijk om volgen door die grote hoeveelheden. De oplossingen van de tafelrondes hebben we zelfs niet horen passeren. Vooral op de series kon ik regelmatig leuke dingen aanvullen (Brian Griffin! Bon Temps!!). Het werd pijnlijk duidelijk dat ik teveel TV kijk. Wel geen sci-fi tegengekomen, geen fans van het genre?

Het is een originele kwis met een concept dat wonderwel werkt. (Naar't schijnt is er binnenkort ook één in Herentals) Nog wat bijtunen en hij staat er.
Ik kom graag terug.

@organisatoren: kunnen jullie de opgaves en uitslag hier posten??
Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 3339
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door SpeedKing »

Gisteren me flink geamuseerd in een onuitgegeven opstelling van Los Locos, door de organisatoren bedacht met de ultrahippe verbastering Los Logos. Zeker niet mijn muziekwinkel, wel mijn filmwinkel maar ik ben er niet zo hard mee bezig alles te onthouden, en tv-reeksen kom ik helaas niet toe, en toch een fijne avond gehad. Lijkt bizar, maar is zeker te danken aan het complementaire gezelschap van Spider Murphy en zijn co. en Maledictus. En ik vond het gewoon eens leuk om tussen muziekjes door op andere zaken te moeten kauwen.

Zaaltje wel redelijk krap (look who's talking, wij organiseren er een in een tuinhuis) én de timing en ritme is nog altijd niet optimaal - geluid en zelfs beeld soms op het randje. Theorierondes afgeven tijdens de VOORlaatste rondes voor pauze en einde zou de verbetertrubbels al oplossen. En gewoon wat dimmen in aantal elementen die je per fragment moet beantwoorden zou ook al helpen. Ik was schrijver bij de ronde waarbij 1.titel 2. uitvoerder 3. film en 3. acteur moest geven: wel, ik heb niet van mijn blad kunnen opkijken.

Ik kan niet verder geraken dan wat logistieke opmerkingen, inhoudelijk kan je de makers zeker niet van slechte smaak verdenken! Beetje minder ambitieus qua aantal vragen, en die energie in de omkadering stoppen, en de quiz wordt zeker nóg leuker!
De enige Afrekening die er toe doet: de Riffraffrekening!
phon
Rock Legend
Berichten: 1168
Lid geworden op: ma 13 aug 2007, 17:18
Locatie: Kortrijk

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door phon »

Ik speelde mijn jongere zus en twee van haar vrienden (alledrie fervente film en serie-kijkers), en we waren dan ook zeer verbaasd dat we na drie ronden op de eerste plaats bleken te staan, in het midden van de quiz zakten we wat weg, maar met een goeie eindsprint konden we Arthritic Monkees nog net inhalen.

Voor de rest ga ik akkoord met opmerkingen hierboven, er werd vooral uit het recente vaatje getapt, wat voor onze jonge ploeg natuurlijk een voordeel was.
Een dikke pluim voor de opstellers die een gevarieerde maar intensieve quiz voorschotelden, op een paar schoonheidsfoutjes na (het vergeten theorie-blad voor Arthritic Monkees, het niet afroepen van de antwoorden op de theorie (toch op 111 punten)).
Naar ik hoorde was de timing dit jaar al wat beter dan het jaar ervoor (vorig jaar laatste vraag om 1u30, dit jaar net voor twaalf uur).

Zonder tegenslag zijn we volgend jaar zeker weer van de partij :music-rockout:
Gebruikersavatar
SepPuKu
Rock Legend
Berichten: 1275
Lid geworden op: di 07 aug 2007, 08:11
Locatie: Dendermonde / Scary Monsters - Would-Be Monkees - Wag Team

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door SepPuKu »

Leuke quiz om te spelen, idd. enkele pijnpuntjes ('over een kwartier de einduitslag' :shock: ) maar die 2(?) kunnen een quiz in elkaar draaien, mij gedacht :clap:

Proficiat aan de top-2 maar in het bijzonder aan de winnaars. Geen routiniers, een extra :handgestures-thumbupright: is op zijn plaats wanneer de underdog het haalt.

Enfin, voor de volledigheid: Phon is uiteraard WEL een routinier... tevens met een 2/2 de man van het weekend :happy-cheerleadersmileyguy:
Gebruikersavatar
One good reason
Rock Legend
Berichten: 2210
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:08

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door One good reason »

Als ik dat hier allemaal zo lees, wordt het zeker en vast "derde keer goede keer" met deze kwis ;)
En kan ik me hopelijk volgend jaar hier ook een plaatsje reserveren, want ik heb het me dit weekend al
GODVERDOEMSEGODGANSEMISÈREBEGODSEL beklaagd :mrgreen:
Ja, er is dus niets erger (voor mij persoonlijk toch) dan het volledig bekijken van een Eurosongfestival.
En zeggen dat we dit vroeger in familieverband bekeken met scorebladjes uit de Joepie! en consoorten :lol:
beatinabox
Lead Singer
Berichten: 148
Lid geworden op: di 03 mei 2011, 07:22

Antwoorden quiz

Bericht door beatinabox »

Bedankt aan alle deelnemers, we waren heel tevreden over de opkomst en hebben zelf een leuke avond gehad. Er waren mss wel nog enkele pijnpuntjes en daar zijn we ons ook bewust van, maar het was dit keer eerder te wijten aan tijdsgebrek in de voorbereiding. Zo organiseren we deze quiz slechts met ons tweetjes (alles opstellen, alle praktische regelingen en het presenteren). Enkel op de avond zelf rekenen we op de hulp van kameraden die vrijwillig en heel hard komen werken, maar het is voor hen ook niet evident om jury te spelen, en er moesten twee mensen wat vroeger weg waardoor we plots moesten herschikken. Maar ja, zo wordt er wat meer gedronken, en dat mag al ns op ne zaterdag ;)
Bovendien ben ik slechts drie maand geleden teruggekeerd naar België na een jaar in het buitenland en hebben we maar iets meer dan 2 maand geleden beslist om de quiz opnieuw te organiseren, en dit liefst nog voor de vakantie. Aanvankelijk leek dit geen probleem, maar problemen met het renderen van al de gemonteerde rondes (nieuwe pc en nieuw montageprogramma) gooiden roet in het eten. Dit is een heel tijdrovende bezigheid, want het renderen van 1 ronde duurt minstens 40 minuten en vaak zitten er dan nog stukken met slechte beeldkwaliteit tussen (onbegrijpelijk, want in het origineel was dit nooit het geval). Hier is dus veel tijd in gekropen, waardoor we enkele organisatorische details over het hoofd zagen voor de avond zelf, en we ook heel korte nachten hadden de laatste twee weken. Zo vergaten we idd de antwoorden op de 111 vragen te geven (de opluchting na de quiz was groot, maar de vermoeidheid nog groter :D ). Die antwoorden zal ik hier nu echter wel posten. Geen erg dus :)

De ronde met de covers waar je vier antwoorden moet geven is idd een zware ronde, maar wees gerust, het was de laatste keer, want we zitten door de voorraad zingende acteurs/actrices in films heen :) We hebben zelf altijd graag zoveel mogelijk vragen op een quiz en dat kan je merken :D We denken altijd: zo halen alle ploegen wel wat punten in deze ronde, door wat meer te vragen, vooral lokale ploegen hebben daar iets meer aan op deze manier, want kunnen altijd wel wat invullen bij elk fragment. Hetzelfde geldt voor de 111 vragen, lokale ploegen vinden dit leuk om daar zo een pakje vragen bij te krijgen. We proberen altijd voor elk wat wils te zorgen :)

Voor volgend jaar gaan we wel meer onze tijd nemen en goed op voorhand alles in te plannen, zodat we ook met een lagere bloeddruk aan de quiz kunnen starten :)
Wij waren in alle geval heel tevreden over de quizavond, en denken dat iederen wel een leuke avond had, en dat is voor ons het belangrijkste. We waren moe maar content, want hebben dit toch maar met zijn tweetjes al voor de tweede keer op het getouw gezet. En elk jaar leren we bij, dus volgend jaar... ;)

Maar nu dan, alle antwoorden van onze quiz, althans eerst al de 9 gewone rondes, 111 vragen volgt later

Ronde 1: Belgian Sociality

Muziek
Titel / Uitvoerder

1. Kili Watch / The Cousins
2. Dead Man Ray / Chemicals
3. Sugar is Sweeter / CJ Bolland
4. De Slenterblues / Eva De Roovere
5. Breathless / Viktor Lazlo
6. Learnalilgivinandlovin / Gotye
7. La Sonora / Starflam
8. Audience / Goose
9. Daydream / The Wallace Collection
10. Longee / Arsenal


Film & TV: enkel titel

1. Steve + Sky
2. Stille Waters
3. C’est Arrivé Près de chez Vous
4. Lava
5. Mr Nobody
6. Alles Komt Terug
7. Ad Fundum
8. Wie Ben Ik
9. Alles Moet Weg
10. Wittekerke


Ronde 2: Ye Old Switcharoo

Muziek
Titel / Uitvoerder

1. Video Killed The Radio Star / The Buggles
2. Hello / Martin Solveig
3. Virtual Insanity / Jamiroquay
4. Another Brick In The Wall / Pink FLoyd
5. She Drives Me Crazy / Fine Young Cannibals
6. Broodje Bakpao / The Opposites
7. Shiny Happy People / REM
8. Murder on the Dancefloor / Sophie Ellis Bextor
9. Sledgehammer / Peter Gabriel
10. Satisfaction / Benny Benassi

Film & TV: enkel titel
1. Goodfellas
2. Bassie & Adriaan
3. Frankenstein
4. Allo Allo
5. Dead Poets Society
6. De Ronde
7. That 70’s Show
8. Vlaamse Hollywoodvrouwen
9. Despicable Me
10. Casablanca
11. Het Huis van Wantrouwen
12. Silence of the Lambs
13. How I Met Your Mother
14. Jerry McGuire
15. Popeye
16. The Wizard Of Oz
17. Keeping Up Appearances (Schone Schijn)
18. Poltergeist
19. Seks and the City
20. Het Eiland


Ronde 3: De 10 Geboden

Muziek
Titel / Uitvoerder

1. Dear God / XTC
2. He He / Jan De Wilde
3. Here’s Where The Story Ends / The Sundays
4. Monday Monday / The Mamas and The Papas
5. Bang Bang (My Baby Shot Me Down)/ Nancy Sinatra
6. Post Breakup Sex / The Vaccines
7. You Stole The Sun From My Heart / Manic Street Preachers
8. I Lie and I Cheat / Won Ton Ton
9. Hip Hop Hooray / Naughty By Nature
10. Somebody’s Property / Mash

Film & TV: enkel titel

1. The Gods Must Be Crazy
2. Jackass
3. Any Given Sunday
4. Meet The Parents
5. A Time To Kill
6. SM-Rechter
7. Stealing Beauty
8. Gossip Girl
9. Dirty Mind
10. Een Ander Zijn Geluk


Ronde 4: Rebi

1. Film: Hancock
2. Band: ABBA
3. Film : Blue Blanc Rouge
4. Artiest : Anne Clark
5. Film : A Clockwork Orange
6.Artiest : Armand Van Helden
7. TV : W817
8. Artiest : Amy Winehouse
9. Film : Black Swan
10. Band : G. Love and the Special Sauce


Ronde 5: Uberrecent

Muziek
Titel / Uitvoerder

1. Miami 2 Ibiza / Swedish House Maffia ft. Tinie Tempah
2. Animal / Neon Trees
3. Riverside / Agnes Obel
4. Indestructible / Robyn
5. Tighten Up / The Black Keys
6. Let’s Go Surfing / The Drums
7. Love The Way You Lie / Eminem ft. Rihanna
8. The Wilhelm Scream / James Blake
9. Miami / Teddiedrum
10. Moneygrabber / Fitz and the Tantrums


Film & TV: enkel titel

1. Duts
2. The Expendables
3. Scott Pilgrim Vs The World
4. Frits en Freddy
5. The King’s Speech
6. Paranormal Activity
7. The Social Network
8. Eat Pray Love
9. Dubbelleven
10. 127 Hours


Ronde 6: Undercover

Muziek
Titel / Uitvoerder
1. Smooth Criminal / Alien Ant Farm
Originele uitvoerder: Michael Jackson
2. Hart van Goud / Arid
Originele uitvoerder: Will Tura
3. Shadowplay / The Killers
Originele uitvoerder: Joy Division
4. Halleluja / Jeff Buckley
Originele uitvoerder: Leonard Cohen
5. I Don’t Wanna Dance / Lady Linn and Her Magnificent Seven
Originele uitvoerder: Eddy Grant
6. Boys of Summer / The Ataris
Originele uitvoerder: Don Henley
7. The Mercy Seat / Johnny Cash
Originele uitvoerder: Nick Cave (and The Bad Seeds)
8. Leven na de Dood / Freek De Jonghe
Originele uitvoerder: Bob Dylan
9. Easy / Faith No More
Originele uitvoerder: The Commodores
10. It’s My Life / No Doubt
Originele uitvoerder: Talk Talk

Film & TV:
1. titel: 48 Hours / acteur:Eddie Murphy
titel nr:Roxanne / orig. uitvoerder: The Police
2. titel: Coyote Ugly / acteur: Piper Perabo
titel nr: One Way Or Another / orig. uitvoerder:Blondie
3. titel: Two and a Half Men / acteur: Charlie Sheen
titel nr: Hit The Road Jack / orig. uitvoerder: Ray Charles
4. titel: Ferris Bueller Day Off / acteur: Matthew Broderick
titel nr: Twist and Shout / orig. uitvoerder: The Topnotes
5. titel: Dagen zonder lief / acteur: Ann Miller
titel nr: Something / orig. uitvoerder: Lasgo
6. titel: Family Guy / acteur: Brian
titel nr: Never Gonna Give You Up / orig. uitvoerder: Rick Astley
7. titel: Cocktail / acteur: Tom Cruise
titel nr: Addicted To Love / orig. uitvoerder: Robert Palmer
8. titel: 500 Days Of Summer / acteur: Joseph Gorden-Levitt
titel nr: You Make My Dreams / orig. uitvoerder: Hall and Oates
9. titel: Spin City / acteur: Heather Locklear
titel nr: What a Feeling / orig. uitvoerder: Irene Cara
10. titel:My Best Friends Wedding / acteur: Cameron Diaz
titel nr: I Just Don’t Know What To Do With Myself / orig. uitvoerder: Tommy Hunt (Bacharach ook goed)


Ronde 7: First You Got To Speed It Up…

Muziek
Titel / Uitvoerder

1.Don’t You (Forget About Me) / Simple Minds
2. Let’s Come Together / The Beatles
3. Mohammed Ali / Faithless
4. Come Home / Amatorski
5. Lift U Up / 2 Fabiola
6. Unfinished Sympathy / Massive Attack
7. Sexy Eyes / Whigfield
8. Jolene / Dolly Parton
9. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard / De Jeugd Van Tegenwoordig
10. Tu Es Foutu / In-Grid

Film & TV: enkel titel

1. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
2. The Fugitive
3. Pineapple Express
4. Snatch
5. De Helaasheid Der Dingen
6. Amores Perros
7. Twilight
8. Saving Private Ryan
9. Beverly Hills 90210
10. Hector

Ronde 8: Soundtrack of Our Lives

Titel Uitvoerder
1. Hold Me, Kiss Me, Thrill Me / U2
Film/TV: Batman Forever
2. Painted Black / The Rolling Stones
Film/TV: Tour of Duty
3. Let’s Not Fall Apart / Broken Glass Heroes
Film/TV: Benidorm Bastards
4. Gangsta’s Paradise / Coolio
Film/TV: Dangerous Minds
5. Woke Up This Morning / Alabama 3
Film/TV: The Sopranos
6. Streets of Philadelphia / Bruce Springsteen
Film/TV: Philadelphia
7. Chelsea Dagger / The Fratellis
Film/TV: Mijn Restaurant
8. She’s a Maniac / Michael Sembello
Film/TV: Flashdance
9. Post-modern Sleaze / Sneaker Pimps
Film/TV: De Matroesjka’s
10. I Believe I Can Fly / R. Kelly
Film/TV: Space Jam

Ronde 9: DIY

Muziek

Film & TV: enkel titel

1. There’s Something About Mary
2. American Beauty
3. Buiten De Zone
4. Blair Witch Project
5. Friends
6. Inception
7. Notting Hill
8. Forrest Gump
9. Big Bang Theory
10. Matchstick Men
beatinabox
Lead Singer
Berichten: 148
Lid geworden op: di 03 mei 2011, 07:22

antwoorden 111 vragen

Bericht door beatinabox »

Wie is dit?
Buscemi: Dirk Swartenbroekx
Selah sue: Sanne Putseys
Stash: Gunther Verspecht
Sting: Gordon Sumner
Ozark Henry – Piet Goddaer
Laura Lynn: Sabrina Tack
Kamagurka: Luc Zeebroek
Elton John: Dwight Reginald
Lady Linn: Lien De Greef
Axelle Red - Fabienne Demal


Geef de frontman/frontvrouw van volgende bands
Roisin Murphy - Moloko
Bram Van Parijs – The Bony King of Nowhere
Julian Casablancas – The Strokes
Paul Banks - Interpol
Matthew Bellamy - Muse

Wie is de regisseur/regisseuse van deze films?
George Lucas – Star Wars
Joel en Ethan Coen – True Grit
Federico Fellini – La Dolce Vita
M. Night Shyamalan – The Village
Kathyrin Bigelow – The Hurt Locker


Gat van de wereld ronde

Jimmy Eat World
Crowded House
Counting Crows
Keuken van de Meester
Das Pop


RIP

Benny Neyman
Dennis Hopper
Leslie Nielsen
La Esterella
Gary Coleman
Tom Bosley
Pete Postlethwaite
Ronnie James Dio
Elisabeth Taylor
Solomon Burke


Afkortingen:

REM (muziek): Rapid Eye Movement
OMD (muziek): Orchestral Manoeuvres in the Dark
PIL (muziek): Public Image Ltd
CSS (muziek): Cansei der Ser Sexy
ALF (tv): Alien Life Form


Hoesjes Time (0,5 punt uitvoerder / 0,5 punt titel)

Paul Simon – Graceland
Fleetwood Mac – Rumours
Guns n Rose – Appetite For Destruction
Intergalactic Lovers – Greetings and Salutations
The Pixies – Surfer Rosa
Sonic Youth – Daydream Nation
The Clash – London Calling
The Streets – A Grand Don’t Come For Free
The Velvet Underground – The Velvet Undergrond & Nico
Van Halen – 1984


111 Vragen: Deel 2

In welke (fictieve) stad spelen de volgende films/series zich af
Big bang theory – Pasadena , LA
Sedes en Belli - Oostende
Seinfeld – New York
Witse – Halle
Full House: San Francisco
Flikken – Gent
CSI (origineel): Las Vegas
Kinderen van De Windt – Antwerpen
True Blood: Bon Temps (Louisiana)
Merlina: Ravenburg

Uit welk land zijn deze artiesten afkomstig?
Falco: Oostenrijk
Earth and Fire: Nederland
Sepeltura: Brazilië
Die Antwoord: Zuid-afrika
Royksopp : Noorwegen

Uit welk land zijn deze acteurs/actrices afkomstig?
Charlize Theron: Zuid-Afrika
Famke Janssen: Nederland
Heath Ledger: Australië
Keira Knightley: Engeland
Michael J. Fox: Canada


Kruiswoord:
Het woord dat gezocht wordt is:
TINSELTOWN

1. Roxette
2. Smallville
3. Jef Neve
4. Saved By The Bell
5. Gouden Beer
6. La Roux
7. Patti Smith
8. Van Toor
9. Traveling Wilburys
10. Alice in Wonderland


Cryptokronkels

Muziek
Primaten op de Noordpool: Arctic Monkeys
Een Engels lidwoord vat vuur: A Brand
Al 9 Jaar zingt die jongen George in Gent : Culture Club
Muzikale Stofzuiger: Hooverphonic
De speelhal staat in brand: Arcade Fire
De wielen van Fred Flinstones’ auto: Rolling Stones
De Heersers van een Spaanse provincie: Kings Of Leon

Film
Alle + Schrikken : Sum of All Fears
Che Guevara op de weg : Revolutionary Road
In deze film zwemt de geanimeerde trainer van Anderlecht rond: The Little Mermaid (of De Kleine Zeemeermin)


Lost in Translation:

1. Hoe voelt het
Om me te behandelen zoals jij me behandelt
Wanneer je je handen op mij legde
En me vertelde wie je bent

Ik dacht dat ik fout was
Ik dacht dat ik je woorden hoorde
Vertel me hoe ik me voel
Vertel me nu hoe ik me voel

Titel: Blue Monday uitvoerder: New Order

2.She took me with her to an empty playground
gave me a bike, how did she thought of that
said that I could drive her home
maybe she would have time for me

Women go out to forget
Men to be with women
Women want to talk and eat
Men prefer the short pain

Titel: En in Gent uitvoerder: De Mens

3. Hij zei schatje, wat is je naam
Ben je nieuw in deze stad?

Sinds je binnenkwam lijkt niets nog hetzelfde
Blijf je nog even hier?
De plaats was donker en de band speelde luid.
Zijn stem klonk een beetje droog.
Hij zei: Wie is die kerel met de grappige glimlach?

Titel: Just a Friend of Mine uitvoerder: Vaya Con Dios

4.Donderdagavond, alles gaat goed
Behalve dat jij die blik in je ogen hebt
Wanneer ik een verhaal vertel en jij het saai vindt
Je denkt aan wat je moet zeggen
Je gaat ermee akkoord en dan laat je het vallen
En zet me voor schut voor de neus van onze vrienden

Dan ga ik die stem gebruiken die jij irritant vindt
En zeg ik iets als: "Ja, intelligente bijdrage, liefje,
Waarom pak je dan gewoon niet nog een biertje?"

Titel: Foundations uitvoerder: Kate Nash

5.Adele – Rolling in the Deep
The ____(1)___of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it_(2)__
The_____(1)_____ of your love they leave me ___(3)_____
I can’t help __(4)_____
We could have had it_(2)__

(1): scars
(2): all
(3): breathless
(4): thinking


Hoesjes Time: DVD

LA Confidential
Memento
Schindler’s List
Shawshank Redemption
Up
Million Dollar Baby
Full Metal Jacket
Citizen Kane
Dexter
Coupling
Thomatt
Roadie
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 09 mar 2009, 16:18

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door Thomatt »

Zeer, zeer leuke kwis.
Naar goede gewoonte waren we met ons 2, ik voor de muziek en mijn partner in crime Peter voor de film. En deze kwis zat ons als gegoten. Zeer goede muziekfragmenten, niet altijd voor de hand liggend voor de gelegenheidskwissers, maar ook eens geen constante jaren 60/70-muziek.
Het hoge aantal vragen vind ik net goed, kaf van het koren, weet je wel.. ;)

Ik kan hier nog veel meer lovends melden, maar ben out of inspiration na een zware werkdag. :)

PS: Verrassing van de avond mss die nagespeelde filmfragmenten. Zeer gewaagd om doen, maar met brio geslaagd! Een kameraad die ook meedeed dacht er net hetzelfde over.

Tot volgend jaar
, Xylofoonquartet.
phon
Rock Legend
Berichten: 1168
Lid geworden op: ma 13 aug 2007, 17:18
Locatie: Kortrijk

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door phon »

Thomatt schreef: PS: Verrassing van de avond mss die nagespeelde filmfragmenten. Zeer gewaagd om doen, maar met brio geslaagd! Een kameraad die ook meedeed dacht er net hetzelfde over.
Inderdaad, vooral de "potvolkoffie"-scene uit Notting Hill en de Ross & Monica scene uit Friends waren hilarisch.
Misschien kunnen de orginisatoren de filmpjes ergens online zetten ?
Gebruikersavatar
bart depauw
Administrator
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo 17 jun 2007, 18:46
Locatie: Gavere / Arthritic Monkees

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door bart depauw »

SepPuKu schreef:Leuke quiz om te spelen, idd. enkele pijnpuntjes ('over een kwartier de einduitslag' :shock: ) maar die 2(?) kunnen een quiz in elkaar draaien, mij gedacht :clap:

Proficiat aan de top-2 maar in het bijzonder aan de winnaars. Geen routiniers, een extra :handgestures-thumbupright: is op zijn plaats wanneer de underdog het haalt.

Enfin, voor de volledigheid: Phon is uiteraard WEL een routinier... tevens met een 2/2 de man van het weekend :happy-cheerleadersmileyguy:
Idd straffe prestatie van Phon en Co :clap:
Gebruikersavatar
One good reason
Rock Legend
Berichten: 2210
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:08

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door One good reason »

Amai mijne frak, als ik die film- en tv-titels zie, had ik hier wel een "Lethal Weapon" kunnen betekenen als aanvuller :mrgreen:
Recht in mijne supermarché :clap:
Rubby
Rock Legend
Berichten: 4559
Lid geworden op: zo 12 aug 2007, 11:45
Locatie: BELLEM (Testedoene/Bellem Brug)

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door Rubby »

Als ik de antwoorden hier zo zie zou dit inderdaad ook wel iets voor mij geweest zijn :?
In extremis nog gecontacteerd door de espen,maar wegens een te druk weekend helaas niet mogelijk voor mij.
Volgend jaar toch eens proberen om deze mee te spelen :think:
Gebruikersavatar
vinceluka
Rock Legend
Berichten: 1895
Lid geworden op: zo 30 sep 2007, 21:03
Locatie: Heule / Scary Monsters - Would-be Monkees - Wag Team

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door vinceluka »

alweer een toffe quiz in Impe.
Chapeau ook dat jullie dit op 3 maand tijd ineengebokst hebben :clap:
Ondanks wat ongemakken (slapeloze nacht en nekpijnen) mij toch uitstekend vermaakt.
Il viel bijna in slaap op de weg naar Impe maar de quiz zelf was een goede remedie om klaarwakker te blijven :music-rockout:

Voor mij mag de goeie brok theorie er absoluut in blijven
in de theorie zit echt vanalles en dat maakt het toch extra leuk
hoezen, foto's, teksten, crypto's, afkortingen, geboortenamen, ....
op die manier komt zeker iedereen aan tafel aan bod met zijn kennis.
Je krijgt er ook genoeg tijd voor om het allemaal op te lossen.

al zijn er ook nadelen die hier tot uiting gekomen zijn
het gevaar met een overdosis papier is dat er altijd ergens wel één blaadje door de mazen van het net kan glippen
En onze ploeg was de (on)gelukkige, al waren er misschien wel nog andere ook?
die papieren dubbelchecken kan helpen!
En als die papierberg nog te verbeteren valt na het einde van de quiz laat de einduitslag natuurlijk lang op zich wachten.

Wij voelden het in die tussenperiode aan dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden voor de winst.
en het werd uiteindelijk voor ons de verkeerde kant.
Dikke Proficiat aan Phon en friends (ook = een antwoord op 2punten die we jammerlijk lieten liggen) :clap:
Kijk al uit naar een volgende confrontatie met jullie sterke 'The Facial Network' (leuke naam!) - ploeg

en voor het geval het zich iemand afvraagt
Nee, de Scary monsters zijn niet gesplit :liar:
Music should strike fire from the heart of man, and bring tears from the eyes of woman. - Ludwig Van Beethoven
Gebruikersavatar
vinceluka
Rock Legend
Berichten: 1895
Lid geworden op: zo 30 sep 2007, 21:03
Locatie: Heule / Scary Monsters - Would-be Monkees - Wag Team

Re: Antwoorden quiz

Bericht door vinceluka »

beatinabox schreef:Zo vergaten we idd de antwoorden op de 111 vragen te geven (de opluchting na de quiz was groot, maar de vermoeidheid nog groter :D ). Die antwoorden zal ik hier nu echter wel posten. Geen erg dus :)
De verbetering van de gewone rondes was onberispelijk.
dus ook alle vertrouwen in de verbetering van de brok theorie.

Doordat we de avond zelf onze punten niet konden turven, vraag ik nu af of antwoorden waarover twijfel kon bestaan al dan niet punten opgeleverd hebben.
Zo noteerden wij bij de Interpol frontman niet Paul Banks, maar zijn solo-artiestennaam Julian Plenti
en bij crypto-TV programma's met die advocaat in de keuken noteerden wij het eveneens plausibele 'Masterchef' ipv 'Keuken van de meester'
Music should strike fire from the heart of man, and bring tears from the eyes of woman. - Ludwig Van Beethoven
Gebruikersavatar
beautiful freak
Rock Legend
Berichten: 1436
Lid geworden op: ma 15 sep 2008, 13:34
Locatie: The Pale Riders From Philadelphia

Re: Film+Muziekkwis Beat in a Box - Impe - 14/05/2011

Bericht door beautiful freak »

Een muziek- en filmquiz ineen, zo'n concept kan altijd op mijn goedkeuring rekenen. En gezien de eerste editie van Beat In A Box me aardig gesmaakt had, keerde ik graag terug, ditmaal (uiteraard) met Bruce Horny & The Rest. Aan het concept bleek weinig veranderd, wat op zich een goeie zaak is.

Ik kan weinig toevoegen aan wat hierboven al gezegd is, buiten misschien een paar randopmerkingen, die uiteraard persoonlijk zijn. De verdeling muziek-film was dan wel evenredig qua punten, maar daar je bij muziek telkens de uitvoerder en titel diende te geven en bij film/tv enkel de titel lagen de oploskaarten helemaal anders. Weet je een nummer niet, dan kan je misschien de titel nog oplossen. Weet je een film niet, dan ben je twee punten kwijt. Andersom geldt het echter ook. Is de film makkelijk, dan heeft iedereen vlot twee punten, terwijl het toch leuk zou zijn om bijvoorbeeld ook twee vragen aan een filmfragment te koppen en naast de titel ook de regisseur of een acteur te vragen. Op die manier kan je misschien punten scoren die een 'concurrent' niet weet, of desgevallend ook verliezen, maar het quizaspect wordt er rijker door. De variatie in vragen ook. Maar blijkbaar zijn acteurs (buiten dan in die ene ronde) en vooral regisseurs of andere filmvaria volstrekt niet belangrijk buiten het filmquizcircuit. Het zij zo. Maar het zou toch leuk zijn om in dat segment iets breder te gaan.

Ook hoeft het niet allemaal zo recent te zijn voor mij, maar dat is natuurlijk iets waar elke organisator vrij in is. Maar waar er bij muziek al eens een Kili Watch (The Cousins) of een Daydream (Wallace Collection) opdook, was het bij de filmfragmenten speuren naar een scène die dateerde van voor 1990 (op een sporadisch laat-'80s-fragment na). Maar ik veronderstel dat door de meeste aanwezigen de recente invulling wel gesmaakt werd.

Het ergste vond ik echter het feit dat de antwoorden op de op 111 punten staande tafelronde niet werden voorgelezen :naughty:. Oké, misschien is dat maar een schoonheidsfoutje, maar ik weet toch graag wat we juist/fout hadden. Niet om de verbetering/punten te controleren (dat liep heel de avond zeer correct, dus niets dan lof op dat vlak), maar gewoon uit interesse :ugeek:. Het is wel leuk dat ze via deze weg nog gegeven kunnen worden, maar ik had ze toch graag de avond zelf nog gehoord. Het was ook ideaal geweest om de veel te lange wachtpauze na de laatste ronde een beetje op te vullen. Anderzijds wil ik de organisatoren wel complimenteren voor de tafelronde, want de crypto's en andere raadseltjes vond ik zeer leuk om spelen :dance:.

Ook al laat mijn post dat misschien verkeerdelijk uitschijnen, wil ik dus zeker niet te negatief klinken, want met Bruce Horny & The Rest hebben we ons wel prima vermaakt. Het aandeel theorie vond ik overigens helemaal niet te veel, dat mag gerust. En een beetje hectiek kan wel leuk zijn. De rondes waren ook zeker leuk om spelen (al ben ik zelf niet zo'n grote fan van spielerei als versnellingen of vertragingen van liedjes/scènes of naspelen van scènes, ook al waren sommige wel zeer leuk (de hierboven al aangehaalde Notting Hill was inderdaad zeer grappig :handgestures-thumbupright:) en compenseerde dat een stuk) en de presentatie was vormelijk zeer in orde. Kortom: als er een derde editie komt, ben ik graag terug van de partij. Persoonlijk hoop ik op iets pittigere filmvragen of ook tweedelige vragen in dat segment (wat meer muzikale kuitenbijters mogen overigens ook rustig), maar een must mag je dat niet noemen. Iedere organisator doet zijn ding, en het organiserende duo van deze quiz verdient zeker applaus :clap:. Net als de top-3, waar we net buitenvielen (vooral door een gebrek aan juiste antwoorden op de tv-serievragen :cry:).
Plaats reactie