5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 3339
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door SpeedKing »

Zelden zo gelachen tijdens een muziekquiz. Spijtig genoeg omdat we ons niet meer konden motiveren om de rondes in te vullen en dus tijd hadden om wat te zeveren, want sommige rondes waren voor ons totaal niet te harden: zo'n rist slaapverwekkende fluisteraars- en mompelnummers na elkaar in bepaalde rondes, was van een ongeziene (ongehoorde) saaiheid.

Les gouts et les couleurs allemaal goed en wel, maar als er ploegen beginnen 0 te scoren op een ronde, moet je als organisator toch eens gaan nadenken. Zelf haalden we ook eens 3 of zo, maar we zakten niet eens een plaats: dan weet je dat het bij de andere ploegen van 't zelfde was.
En check ook maar eens hoeveel gebuisden er zijn per ronde, en over de quiz in het algemeen.

Vreemd dat andere rondes me dan wel weer konden boeien. Ik kan alleen maar besluiten de quiz zeer onevenwichtig was opgebouwd. Mixrondes zouden mss al wat soelaas hebben gebracht.

Wel hilarisch was de tombola met bloemen, planten en bomen die steeds maar groter werden ;). Lacheeeeeuh! De slappe lach van Tony 'Zit er iets in die potaarde' VDB maakte het alleen maar absurder.
De enige Afrekening die er toe doet: de Riffraffrekening!
peegee
Rock Legend
Berichten: 4334
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door peegee »

Hebben we iets gemist? Ik weet het niet; ik zal de commentaren en antwoorden nauwlettend in het oog houden; ik persoonlijk heb super genoten van de quiz in Merksem, natuurlijk weeral vooral van de prachtige beelden....
Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Devils answer »

SpeedKing schreef:Mixrondes zouden mss al wat soelaas hebben gebracht.
Inderdaad, het gevoel bij veel aanwezige ploegen over deze quiz zou positiever zijn geweest indien de (soms tamelijk gepeperde) opgaven niet per genre in een reeks werden voorgeschoteld, maar verdeeld over alle reeksen.

Ik vermoed dat de "Duyster-reeks" de genadeslag was voor het plezier van het gros van de zaal (15 fragmenten na elkaar, redelijk gelijkaardige muziek van toch wel minder bekende groepen voor een ruim publiek - Mogwai, Explosions in the sky, Tortoise, Pinback, Shearwater, Sigur Ros...).

De "Vox-Radio 1"-reeks was voor de meeste quizzers ook een redelijk zware opgave, vrees ik. Idem voor de redelijk inwisselbare hits-uitvoerders van de laatste jaren in de Hits-ronde.

Verdeel alles over verschillende reeksen en je hebt een breedwaaierende, best interessante, maar toch wel redelijk moeilijke muziekquiz... voor circuitploegen.
Niet voor de sympathisanten van de basketbalclub die er ook zaten. Denk ik...

Dus ja, je hebt iets gemist, Peegee...

Enfin, hebben wij ons als ploeg geamuseerd? Zeker!!! Hilarische toestanden ook aan onze tafel! En dat telt toch ?

Hebben we daarenboven nog gewonnen? Ja!!!


Bovendien alwéér winnaar van de Kasenco-trofee voor het klassement van de originele samenstelling!
Zowaar een mooi verjaardagsfeest! Met dank aan Lieve, Carl en André!
Tonyvdb
Rock Legend
Berichten: 3030
Lid geworden op: za 01 sep 2007, 10:54
Locatie: Kortrijk / Jan, Piet, Joris & Sam Gooris / Stardust

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Tonyvdb »

edit : mijn eerste versie wat aangepast, bij het herlezen klonk het allemaal wat té negatief en dat was nu ook weer niet de bedoeling

Ik kan moeilijk onverdeeld positief zijn over deze quiz, het spijt me, Hansbeke-gasten, ondanks het werk en voorbereiding er waarschijnlijk in kroop : we hoorden ook goede dingen (de producersronde bvb), maar het was zo heel erg op en af en het laatste deel was de doodssteek voor de meeste ploegen, vermoed ik.
We hebben ons wel heel erg geamuseerd, maar niet altijd voor de juiste reden waarschijnlijk.
En proficiat aan de Sympathies, gewonnen met inderdaad hun basisploeg, nice ! :clap:

Ik hoor graag (toch zeker de helft van) Duyster en Vox en zo, maar het was te veel en te moeilijk : als je daar niet in geïnteresseerd bent - en dat zijn er meer mensen wel dan niet - dan kon dat inderdaad wel op de zenuwen/lachspieren werken op den duur, kan ik mij inbeelden.

De 'nono' van de quiz was toch wel de 'Grammy-ronde', waar je de tien winnaars van de Grammy voor 'beste song' (kuch) van 1996 tot 2005 kreeg.
Ok, op zich was het al een zware dobber halfvol kleffe Amerikaanse middenvakdrab zijn - pech als je dat niet lust - maar als toetje moest je er nog het jaartal bijzetten : hoezee !!

En idd : de planten-apotheose was genereus van de schenker/sponsor en heerlijk om naar te kijken : geweldig hoe de eerste tombola-loten een klein bloempotje met wat groen gebladerte in kregen en hoe verder de tombola opschoof de mensen bijna hele bomen wonnen : als je dan (wij zaten vooraan) een blik in de zaal wierp, waande je in een soort subtropisch plantenparadijs : geweldig zicht !
Laatst gewijzigd door Tonyvdb op zo 13 mar 2011, 23:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Boeckie
One Hit Wonder
Berichten: 93
Lid geworden op: zo 06 jan 2008, 20:32

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Boeckie »

Eindstand:

1. Sympathy vur den duvel: 301
2. Would be monkees 299
3. Jan Piet en Sam Gooris 290
4. Starbuk en Apollo 274
5. Vlassenbroek 200 266
6. Testedoene 263
7. Spek en bonen 242
8. B-4's 236
9. Wille is kunnen 219
10. Saturday night zever 216
11. Shangri La's 182
12. Los locos 180
13. The music dummies 178
14. Young ones 169
15. Pukkelpoep 142
16. The bad seeds 138
17.The metal heads 93
18. The swinging blondies 81
Gebruikersavatar
Vlassenbroek2000
Rock Legend
Berichten: 1067
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 19:10
Locatie: Grembergen / Vlassenbroek2000, De Verloren Zoon

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Vlassenbroek2000 »

Quiz in 3 delen:

1e deel doenbaar voor alle ploegen qua niveau, hier en daar wel reeds een aantal kuitenbijters erbij, maar grotendeels toch niet té moeilijk en plezant. (Belpop, Franse Chanson, Hitparade, Covers...)

2e deel al een pak moeilijker > met o.a. De reeks met de gestorvene in 2010 die je moest linken aan een bepaald fragment, en een linkenronde waar je een link moest zoeken tussen slechts 2 fragmenten. Steeds gevaarlijk zoiets, aangezien bij meerdere opgaves ook meerdere antwoorden mogelijk zijn/waren.

3e deel nog van een heel ander niveau, zeker en vast niet voor gelegenheidsploegen bedoeld. Ik denk dat die de laatste 5 à 6 rondes enorm hebben afgezien.
Ik som even de laatste rondes op:

* Grammy's ronde > hier was het blijkbaar niet voldoende om de ronde, die al moeilijk genoeg op zich was, bij titel en uitvoerder alleen te laten. Graag ook een gokje naar het jaartal waarin de groep in kwestie de grammy won (1996-2005). Een lachertje, waar de meeste ploegen helemaal niet de helft haalden.

* Radio 1 VOX > ook niet de makkelijkste opgaves deze ronde, maar wel doenbaar(der) dan de rest na de pauze.

* STUBRU Duyster > Helemaal van de pot gerukt deze reeks, tenzij het de bedoeling was om enkele ploegen 0/15 te laten scoren. Would Be Monkees scoorden hier echter toch het maximum. Hoedje af daarvoor :clap: :clap:

* Albums of the Year (Uncut/Mojo) > Hier hoorde u een albumtrack van de beste cd's van het jaar volgens MOJO en UNCUT, 2 toonaangevende muziekbladen. Makkelijk was anders, met uitvoerders als Perfume Genius, The Walkmen, Joanna Newsom, John Grant, Anthony & The Johnsons alweer een zware noot om kraken.

* Producers > Laatste ronde was niet zo moelijk qua opgaves, maar diende je telkens de producer van het album erbij te geven. Alweer niet echt naar de gelegenheidsploegen gericht, denk ik dan persoonlijk.

Wij lieten hier en daar een puntje liggen, werden uiteindelijk 5e en keerden tevreden huiswaarts.
(vierde zou trouwens het hoogst mogelijke zijn geweest). Misschien is het inderdaad beter om de fragmenten waarover hierboven sprake te spreiden over de verschillende reeksen.

Ik herinner me ook een volledige bluesronde een paar jaar geleden, die voor redelijk wat gebuisden zorge.

Oh ja, ik vergeet het haast.
Proficiat aan Sympathie en veel plezier met de ballonvaart/vlucht :clap: :clap:
Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Devils answer »

Goede samenvatting, Stefan. :clap:

En inderdaad, de blues-reeks was dat jaar ook nogal gepeperd.
Nu was het er zeker "wat over" om de moeilijkheidsgraad over verschillende reeksen zo op te voeren, al zou het voor sommige afwezigen "smullen" geweest zijn.

Ik kan me inbeelden dat heel wat aanwezigen echter een kater aan deze quiz hebben over gehouden.
Zo moeilijk is het daar Hansbeke nooit geweest als nu. De aankondiging mocht dan ook wat duidelijker in de richting van "eigenzinnig". :roll:
De jaartallenlotto bij de Grammy-reeks maakte het er ook niet plezieriger op . Gelukkig hebben wij er onze overwinning niet aan te danken, want we gokten ons daar naar een schitterende 0/10.

Een bijkomende tip voor de organisatie (ook voor andere quizzen, maar meestal is deze tip daar overbodig): als je twee namen in het antwoord verwacht in plaats van één, zeg dat dan ook of geef het weer op het antwoordenblad (co-zangeres, mede-auteur, featuring bij een dancehit...). Nu was dat niet echt duidelijk of niet steeds consequent. Zo lieten we echt een aantal punten liggen die anders (aanvullend ingevuld) wél zouden binnengehaald zijn. Nu liep het nog goed af, maar het zou zeer frustrerend geweest zijn om de quiz op die manier nog te verliezen, want het was wel degelijk spannend.

En ja, een ballonvaart winnen... Nekeer iets anders! Wat een mens in zijn vrije tijd moet doen om te stijgen, hé (en dan bedoel ik niet in de ranking... :twisted: )
| +
om nog over van de grond te gaan te zwijgen.
We zullen eens wuiven! :twisted:
peegee
Rock Legend
Berichten: 4334
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door peegee »

Vlassenbroek2000 schreef: * Grammy's ronde > een gokje naar het jaartal

* STUBRU Duyster >

* Producers > diende je telkens de producer van het album erbij te geven.
Als ik dit vanavond aan onze Marc vertel, dan zal hij wel nog meer balen, dat hij niet in Hansbeke zat, maar op de quiz van Gerrit, die voor hem vééél te gemakkelijk was; en dan lees ik dat Gerrit zijn moeilijkheidsgraad volgend jaar nog een stuk naar omlaag gaat trekken :-(
Gebruikersavatar
vinceluka
Rock Legend
Berichten: 1895
Lid geworden op: zo 30 sep 2007, 21:03
Locatie: Heule / Scary Monsters - Would-be Monkees - Wag Team

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door vinceluka »

Speciale quiz daar in Hansbeke, heb er een soort haat-liefde gevoel bij :character-beavisbutthead: :angry-boxing:
De muziekkeuze is er overall bekeken erg goed te pruimen maar er er zijn een aantal andere factoren die storen.
Er scheelt m.i. iets met de manier waarop het gebracht wordt.

Vorig jaar was er bvb een zeer discutabele rode draad die een wat wrange nasmaak gaf en nu waren er opnieuw enkele zaken die het moeilijker verteerbaar maakten.
Over de moeilijkheidsgraad zal ik nooit kritiek spuien (heb ook geen recht van spreken op dat gebied), bovendien hou ik meestal wel van die quizzen die net iets dieper graven (en deze was er zeker zo één).
Maar over het volgend wil ik wel mijn mening kwijt.

Specialisatie-rondes

Een quiz opdelen in specifieke rondes zoals ultratop / duyster / grammy’s / arriba / albums of the year zorgt automatisch voor een andere (meestal slechtere) perceptie dan wanneer je alles zou mixen.
Voor ons was het bij de ultratop en de grammy’s behoorlijk zweten geblazen en gruwen (je zou haast gaan denken dat die grammy een prijs is voor de meest irritante songs).
Het laatste deel van de quiz (vox, producers, albums, duyster) was dan weer wel volledig onze cup of tea maar dan is het weer voor een pak andere ploegen totaal van de pot gerukt.
Wij haalden dan wel het maximum op die Duyster reeks, maar een reeks waarin je alle titels weggeeft, geeft al aan dat je het iets te ver gaat zoeken.
De diversiteit in de quiz juich ik alleen maar toe, maar door ze telkens in één ronde te stoppen werd bij velen de adem afgesneden.

Onduidelijke vraagstelling

Zoals Devil reeds aanhaalde,
Moet de ‘featuring’ er al dan niet bij? Antwoord was ja maar dat wist je pas achteraf en niet vooraf. :doh:
Er wordt gevraagd naar ‘auteur’ (enkelvoud) en toch verwacht men bij bepaalde vragen 2 namen. :naughty:
Je denkt bvb met ‘Carole King’ te gaan scoren maar enkel Goffin/King levert punten op.

Gokken naar jaartallen

Bij afwezigheid van Marc Buysse, vraag ik me af of er wel één iemand in de zaal zat die het leuk vond om te gokken naar de jaartallen waarin de grammy’s gewonnen werden. Wij haalden er 2/10, wat blijkbaar nog niet zo slecht was :? ,
Je mag nog min of meer een idee hebben van de tijdsperiode van de hit, de kans is groot dat je er glad naast zit.
Om een voorbeeld te geven, staaf ik aan de hand van één van onze twee goede antwoorden.
'Outkast – Ms Jackson'
Album ‘Stankonia’ uit in 2000
Single ‘Ms Jackson’ uit in 2001
Grammy gewonnen in 2002.

Jurering

De jury maakte het zichzelf moeilijk.
Hier en daar waren ze er zelf glad naast met de afgeroepen juiste antwoorden.
Iedereen die het correcte ‘Baby don’t worry’ noteerde kreeg aanvankelijk zijn punten niet omdat er ‘Let’s not fall apart’ op het blad verwacht werd.
Het systeem met de pijltjes over positie winst of verlies in de geprojecteerde eindstand
is nice maar de essentie is toch wel dat je punten worden meegegeven per ronde zodat er makkelijker gecheckt kan worden waar de ‘vermeende’ fout (fout geturft of fout verbeterd) zich situeert.
Op die manier moest de jury 2 à 3 ronden checken ipv 1 wanneer het een klacht behandelde.
Op een bepaald moment zaten wij met een verschil van 3 punten en toen kregen we van de jury al onze antwoordbladen terug om zelf op zoek te gaan naar de discrepanties, doordat zij het bos niet meer door de bomen zagen, want vermoed dat wij niet de enigen waren met een vraag tot verificatie.
Er kwam ook nauwelijks feedback op klachten, werd de klacht aanvaard of niet?
Met uitzondering van de broken glass heroes was het in ons geval telkens njet want er kwamen geen punten bij.

Link zoeken ahv 2 fragmenten

Ook reeds aangehaald door Stefan
Is inderdaad vragen om problemen. Dan moet je juist die link opschrijven die in het hoofd van de organisator zit want dat er meestal meerdere goede antwoorden mogelijk zijn staat buiten kijf.

Proficiat aan Sympathy, moet zijn dat de Basketters het in de mot had dat jullie er dringend aan toe waren om eens goed van de grond te kunnen gaan. :mrgreen:

Aan de organisatoren, chapeau voor de gedurfde samenstelling maar mits wat fine-tuning in organisatie en concept maken jullie het jullie zelf makkellijker en kunnen jullie het publiek een aangenamere avond bezorgen.
Music should strike fire from the heart of man, and bring tears from the eyes of woman. - Ludwig Van Beethoven
progres
Popstar
Berichten: 473
Lid geworden op: zo 02 sep 2007, 15:35

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door progres »

Ik had zaterdag eieren voor mijn geld gekozen en ben met tequila gaan quizzen in Humbeek.

Niettemin ben ik heel nieuwsgierig naar de antwoorden want duyster en vox zijn gefundenes Fressen voor ondergetekende.

Na al die jaren heeft de quiz in Hansbeke duidelijk nog geen eigen gezicht en dat kan fataal zijn, kwestie van nieuw bloed aan te trekken.
Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 3339
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door SpeedKing »

vinceluka schreef:Link zoeken ahv 2 fragmenten

Ook reeds aangehaald door Stefan
Is inderdaad vragen om problemen. Dan moet je juist die link opschrijven die in het hoofd van de organisator zit want dat er meestal meerdere goede antwoorden mogelijk zijn staat buiten kijf.
*** Zelf doe ik het zo, het maakt het iets makkelijker natuurlijk, maar anders is er altijd discussie. Ik geef een richting aan waar de link moet gezocht worden (het is dan vaak nog moeilijk genoeg want meeste mensen houden niet van theorie): [LABEL], [PRODUCER], [BANDLID], [LAND VAN HERKOMST], ...

Het is een deel van het denkproces weggeven, maar anders zit je altijd in een situatie dat je kan zeggen dat twee artiesten zwart zijn, een snor hebben, Amerikaan zijn... wie zal je tegenspreken....

*** ... en verleden jaar maakte ik het nog makkelijker, want ik gaf ook de antwoorden van de links op de invulbaden (ouch, was dat pijnlijk zeg na 1001 double-checks)
De enige Afrekening die er toe doet: de Riffraffrekening!
Boeckie
One Hit Wonder
Berichten: 93
Lid geworden op: zo 06 jan 2008, 20:32

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Boeckie »

De quiz stond in totaal op 375 punten. De antwoorden probeer ik deze week nog te posten, als ik de quiz-samenstellers te pakken krijg.
Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Devils answer »

progres schreef: Na al die jaren heeft de quiz in Hansbeke duidelijk nog geen eigen gezicht en dat kan fataal zijn, kwestie van nieuw bloed aan te trekken.
Bwaa, eigen gezicht? :?: Er zijn toch veel quizorganisatoren die een prima quiz voorleggen waar het accent elk jaar wel wat wijzigt? Dat Hansbeke een soort all-round-palet presenteren wil, siert hen ook wel om zich te onderscheiden van de duidelijke hitquizzen of alternatieve quizzen (voor zover die hokjes nog kloppen anno 2011).
Alleen de invulling loopt soms wat mank, zoals blijkt uit de besprekingen.

Had men ervoor gekozen om er steeds mixreeksen van te maken (cfr. Fab4-quiz), dan was de kritiek wellicht veel milder geweest.
Dat gaf de opener van deze thread meteen reeds aan.
Maar het blijft desondanks wellicht nog steeds de moeilijkste editie, dat wel.

Na de quiz hoorde ik geruchten over het onzekere voortbestaan van het initiatief, en dat zou, ondanks de opmerkingen dit jaar, toch wel jammer zijn. :cry:
De relatief lage opkomst had ook te maken met het samenvallen met de quiz in Zandvliet, denk ik, want heel wat vaste bezoekers van de vorige edities zaten daar...
Gebruikersavatar
rino
Rock Legend
Berichten: 4076
Lid geworden op: za 11 aug 2007, 13:38
Locatie: roeselare / starbuk & apollo

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door rino »

Ook opvallend: een schrijnend gebrek aan oldies. Verrassend toch, want veel jonge gasten zagen we niet bij de organisatoren en juryleden.
En inderdaad, twee volledige rondes met alleen maar slechte muziek (grammy's en hit50), daar word je niet bepaald vrolijk van.
En kregen we dan eens een ronde met alleen maar mooie muziek, dan was die ronde aartsmoeilijk (duyster-ronde). Niet voor Would Be Monkees blijkbaar, want zij scoorden hier zowaar het maximum. :clap:
Wij haalden hier dankzij de Facteur nog net de helft (8/15).
Ook de Vox-ronde leek ons nogal eenzijdig wat muziek betreft. Hier kregen we, naar ons gevoel, net iets teveel van die hedendaagse soultoestanden voorgeschoteld.
Neen, ik kan niet zeggen dat we met een goed gevoel over deze quiz naar huis reden. De hilarische toestanden bij de botanische tombola maakten wel iets goed, maar toch...
Proficiat nog aan de winnaars Sympathie vr den Duvel, en aan de Monkees en JPJ&SG die het podium vervolledigden.
Boeckie
One Hit Wonder
Berichten: 93
Lid geworden op: zo 06 jan 2008, 20:32

Re: 5e Algemene muziekquiz Basket Hansbeke 12/03/2011

Bericht door Boeckie »

Rino, qua " schrijnend gebrek aan oldies" viel dat eigenlijk nogal mee, al hangt het er van af wat je precies bedoelt met oldies. In de RIP2010-, Wie is de auteur, sterproducers en franstalige ronde zaten mijns inziens een pak oldies. Ook in de Verband en Duettenronde zaten er een aantal. En de jaren 80 zijn ondertussen ook al meer dan 20 jaar geleden... Maar het klopt dat de laatste rondes voornamelijk recente muziek boden, misschien werd daardoor die indruk gewekt.

Ondertussen ook vernomen dat het zo goed als zeker de laatste editie was. Vanaf volgend jaar wordt er overgeschakeld naar een algemene quiz, maar waarschijnlijk wel met veel muziek er in. Voor een muziekquiz zijn nu eenmaal nog maar heel weinig "amateur'"ploegen warm te krijgen, ook al zou je als organisator gedurende pakweg 3 jaar met een heel toegankelijke quiz uitpakken. Daarvoor is het niveauverschil tussen eenmalige quizzers en wekelijkse quizzers te groot geworden.
Plaats reactie