1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » zo 05 mei 2019, 02:22

Dank aan alle aanwezige ploegen die de uitdaging aandurfden. :clap: :clap: :clap:

Met excuses ook voor het niet halen van het tijdsschema - mede door het recent uitvallen van ons extra IT-expert-jurylid om gezondheidsreden (hij is nu eens zelf gehackt door een virus of zo). :cry:

De analyse volgt later nog, maar dit is alvast de einduitslag:

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Luk op za 11 mei 2019, 16:15, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
SpeedKing
Rock Legend
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr 01 aug 2008, 13:26
Locatie: Merelbeke [Los Locos]

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door SpeedKing » zo 05 mei 2019, 08:25

Excuses aanvaard, maar daarom 'woog' het niet minder als je al om 5 uur wakker was om, zoals het een zelfstandige betaamt, voor een klant kort op de bal te spelen op de ketonenactualiteit, en als papa van 3 nog-geen-tieners daags nadien al om 7 uur uit de veren moet.

Daarmee is mijn voornaamste kritiek geuit, of het moet het zeer dunne geluid zijn waardoor alle stemmen een beetje samentroepten in ielheid en het zeer lastig was om voor de vocalen te gaan (gecombineerd met bovenstaand vermoeidheidssyndroom).

Morpheus had zich al in mijn hersenpan genesteld op weg naar Zottegem, waardoor ik wist dat ik een pak evidente dingen ging laten liggen, en weinig of geen speciallekes ging kunnen ophalen. Zo geschiedde, zelfs een vrij evident nummer van Queen kon me niet redden. In een vlaag van acute wakkerheid kon ik echter wel Anastacia aan Elliot Murphy toewijzen in plaats van nobelprijswinnaar Bob Dylan die het blad al aan het ontsieren was. Kortom, een avondje met persoonlijk ups and downs, wat, als ik ook even een duiveltje mag ontbinden, een beetje meedeinde op de teneur van sommige quizrondes.

Harde noten vielen er niet te kraken, wel passeerden er enkele leuke classicrocktoetsen, weg van de platgetreden paden. Zo mis ik graag eens een nummer van April Wine, liever dan nog eens Just Between You And Me te moeten invullen. En daarnaast schoof de quiz voor een groot deel naar een pop/rocksegment met iets anderstaliger / Nederlandstaliger / Belgischer gehalte dan de gewoonlijke quiz. Dat kan je persoonlijk minder liggen, maar andere stemmen in de zaal bejubelden dat dan weer. En die hebben ook eens recht op hun genietersquiz. Het Belpopwerk, waarin je geen onwetender leek dan mezelf kunt vinden, leek me echt iets voor specialisten om hun hart aan op te halen. De eindscores waren goed, vond ik, met slechts een lokale ploeg die het net niet haalde.

Ook fijn dat de Disneyfiguren niet meetelden in de muzikale score. Die discussie werd al eens gevoerd hier of we dat als muziekquizzer allemaal moeten kennen. Onze score viel best mee, maar dat aparte klassement was een elegante oplossing. Verder waren de rondes vooral rechttoe rechtaan opgehangen aan 1 thema waarbij je dan bijna woordelijk moest op inpikken. Zou een schakering daarin met eens een mixronde pf andere insteek voor nog meer afwisseling zorgen?

De laatste ronde was allicht een ei van Johan dat hij eens kwijt wilde, en waarom ook niet als je dan toch eens een quiz organiseert. Ik heb op mijn Skool Daze ook eens zo'n ei uitgebroed rond het festival Dynamo 1995, tot select jolijt maar iets breder verbreide spijt. Daarmee is dat ei dan ook gelegd en in een al dan niet muzikale omelet geklopt, waardoor het al niet meer kan terugkeren in dezelfde vorm! Iedereen tevreden!

Alle Locos waren een beetje onwennig op het niet-wekelijkse terrein dat we moesten betreden, maar we weerden ons als duivels in een wijwatervat en zoals het duiveltjes betaamt tikten we toch af op plaats 6(66). Met toch de nodige persoonlijke juichmomenten voor iedereen, met Filip die plechtig beloofde op zijn blote knieën op bedevaart naar Tremelo(es) te trekken, Jeroen die zich tot de BEF-koning aan ons tafel ontpopte (Herman Brusselmans, eat your XXX out) en Sven die jonge huppeldepupjes noteerde waarvan ik louter om legale redenen de naam al weer vergeten ben.

Zou er iets aan dat uur en geluid gedaan kunnen worden? Dan komen Los Locos zich volgend jaar weer laven aan de Eigenzinnygheid van het olijke trio daar in Zottegem. Nu ze hun late roeping hebben gevonden in quizorganisatie, moeten ze toch vooral verdergaan!
>> De enige Afrekening die er toe doet: de Riff Raffrekening

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » zo 05 mei 2019, 22:38

Wat het geluid betreft: mijn persoonlijke (helaas korte) checks in de zaal voor en tijdens de quiz (reeks 1 en later) leken zeer OK, maar het is wél zo dat de boxen die in het plafond zaten voor de eerste rij ploegen (waaronder Los Locos) schuin naar voor hingen, en verderop loodrecht naar beneden. Aan de jurytafel was het geluid niet goed, maar dat wisten we, via info van ons zaalcontact op de dag zelf. Te onthouden voor de toekomst: deze zaal is mogelijk niet geschikt voor 24 muziekquizploegen. We hadden het dus MISSCHIEN beter bij de 20 eerst gepland ploegen gehouden en de tafels dan een rij naar achter geschoven. Beetje vreemd, zo'n afstand van jury en prijzentafel, maar misschien moet het gewoon zo...
Jammer ook dat ik verder wat vastgekluisterd zat aan de jurytafel (zie hieronder mogelijke oplossing) en niet regelmatig kon rondlopen en checken wat hierover leefde in de zaal en wat ik als ervaringsdeskundige quizzer "in alle hoeken van de kamer" (lees "zaal") hoorde...

Wat het late einduur betreft (een herhaalde kritiek van mezelf op andere quizbesprekingen en dus dubbel pijnlijk "in my face" - ik was er echt niet goed van): los van het last-minute uitvallen van een jurylid die mee de techniek zou begeleiden, moeten we ons voor een mogelijk vervolg beraden over een meer uitgebreide ploeg van verbeteraars/niet-muziekquizzers-met-goede-briefing én het evalueren van de lengte van sommige (relatief makkelijke) nummers - mogelijk konden sommige (schijnbare/blijkbare) "weggevers" korter?
Ik schrijf dit uitgebreid uit - met vreselijke spijt omdat het ook ons overkwam - omdat andere "beginner-organisatoren" er ook uit kunnen leren. Maar wij dus zeker... Nogmaals sorry!

Ook excuses aan wie me/ons aan de jurytafel kwam(en) begroeten voor een mogelijk verhoopt langer babbeltje, want daar hadden we tot onze eigen spijt (zut!) echt geen tijd voor of het werd nog later. Zonde!

Tevens een tip voor organisatoren: in een ideaal scenario heb je een vrije rol op de avond zelf, en kan je inspringen bij jury, maar ook de sfeer opsnuiven (en de geluidskwaliteit dus aan élke tafel) maar zit je niet vast omdat het anders te laat wordt... En kan je ook zelf wat genieten, want eerlijk gezegd herinner ik me van een avond waar ik zoveel uren samen met Jan en Johan heb voorbereid (en naar uitgekeken) eigenlijk vooral verbeterstress... OK, we hebben nu met z'n drieën een "consequent verbeterde quiz". Dat is voor de competitiegeest ook iets waard. Maar tja...

De moeilijkheidsgraad valt op basis van de scores mee, zoals Speedking ook noteerde.
Die valt volgens mij onder wat we beloofden (+85 % voor winnaar, slechts 1 (plaatselijke) ploeg onder 50%), met een gespreide variatie in genres, decennia en inderdaad talen (met inderdaad meer nederlandstalig werk, o.a. door de keuze van de reeks Het Huis van Wantrouwen (of was het toch Het Huis van Wanklanken?))...
Dat is een opluchting, want het bleef een sprong in het ijle.
En het blijft tenslotte een quiz van drie Stooges/muziekliefhebbers, waarvan je van mekaar soms niet zeker bent of sommige jou totaal onbekende nummers ook vlot gaan beantwoord worden...

Daarover de volgende dagen meer in de analyse.

kuifje
Popstar
Berichten: 458
Lid geworden op: wo 26 dec 2007, 17:58

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door kuifje » ma 06 mei 2019, 08:14

3 personen in de jury voor een 25-tal ploegen is écht wel heel karig, zeker als Johan dan ook nog de presentatie doet !

Tel bovendien de tijd die je moet steken in de klachtenbehandeling, en dan wordt het idd een avondje met heel wat stress, en valt er weinig te genieten van het werkstuk waar je zo naar toegeleefd hebt.

In de gegeven omstandigheden leek het m.i. ook niet nodig dat Johan nog eens alle antwoorden ging afroepen, aangezien we toch de antwoorden op een presenteerblaadje kregen…

Toch wel een pluim dat jullie dit telkens rondgedraaid kregen met z’n 3en, want alle scores verschenen telkens netjes op het bord !

De klank was inderdaad zeer matig, en zorgde soms voor wat frustratie…

De playlist leunde niet helemaal aan bij onze interessesfeer, getuige hiervan onze 11e plaats, en ik vermoed dat dit zelfs het slechtste resultaat ooit is dat ik met de Banana’s heb behaald.
Maar elk vogeltje zingt natuurlijk zoals het gebekt is … !

Wel enkele toffe vondsten naar thema’s toe !!!

De Bananen tekenen hoe dan ook weer present op editie 2, al was het maar uit sympathie vur den duvel !

Gebruikersavatar
aLEEce in chains
Rock Legend
Berichten: 1536
Lid geworden op: zo 21 feb 2010, 20:53
Locatie: The 4 sLEEpless horsemen of the apocalypse / Riekt, m'n ass, Lee?

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door aLEEce in chains » ma 06 mei 2019, 10:30

Ik denk dat Luk zelf al grotendeels één van de manco's van de quiz heeft aangehaald. Te weinig verbeteraars (last minute wegvallen van iemand heb je natuurlijk nooit in de hand). Was het uit de vrees om "niet muziekquizzers/kenners" mee te laten verbeteren, maar er waren in ieder geval heel veel opdieners in de zaal die handje konden helpen bij het verbeteren. Soit, een keuze van de organisatie die dus verkeerd uitgedraaid is. Ik was al een wrak toen ik toekwam (na een ganse dag grasmatten leggen etc) en het is er dus niet beter op geworden.
Dit jaar hebben we zelf mogen ervaren hoe het is om een quiz te organiseren voor een pak minder deelnemers en het was veel relaxter. Het genieten van je eigen quiz kan dus idd enkel als je voldoende helpers hebt (bij deze nogmaals :clap: aan alle vrijwilligers die elk weekend onze hobby mogelijk maken).
Het geluid zat ook in het midden van de zaal niet goed. Wij misten wat bas en bij momenten was pas na 20 seconden duidelijk welk nummer het was. Om dus "weggevers" in tijdsduur in te korten zou ik pas overwegen als je zeker bent dat je installatie / boxen kwaliteit kunnen afleveren. Zookeeper's boy van Mew kwam zo maar laat op het blad, terwijl ik dat normaal na een seconde of twee à drie herken. Om nog maar te zwijgen wat de definitie is van een weggever (is bij ons ook altijd een "discussie" waard :D ).

Zoals Kuifje terecht aanhaalt, was het ook niet nodig om de antwoorden nog eens af te roepen als je antwoordblaadjes geeft. De eerste ronde was ik nog naar die antwoorden aan het luisteren, maar na ronde 2 zaten we gewoon wat te babbelen aan onze tafel tot het blad bij ons was. Of er tijd verloren is gegaan aan klachtenbehandeling weten we niet, want wij hebben geen feedback gekregen over onze opmerking (waarschijnlijk ook geen tijd meer voor gehad).

Inhoudelijk was het minder mijn ding, maar dat wist ik op voorhand (al vond ik het persoonlijk wel een overkill aan Nederlandstalige nummers - als bij bepaalde quizzen al over 6 harde nummers wordt geklaagd, mag dat bij een quiz met +/- 40 Nederlandstalige nummers ook wel eens :mrgreen: ). De eerste twee rondes konden we nog wel mee, maar dan lag de samenstelling van de rondes ons blijkbaar minder. Soit, de score's liegen niet, het merendeel van het doelpubliek scoort daar toch mooi, dus de aankondiging was juist (al vond ik de spreiding in genres minder evenwichtig, maar dat is misschien een subjectief gevoel - de analyse zal misschien een ander beeld geven).

Ik twijfel niet dat Luk en co aan de slag gaan met de feedback die ze gekregen hebben en ook met hun eigen bevindingen en dat de tweede editie beter zal verlopen. De locatie op zich vond ik wel mooi, de ophalers/bedieners zeer vriendelijk en in voor een grapje, de prijzentafel goed en de uitwerking van de antwoord/tipbladen mooi gedaan. Bijkomend groot pluspunt: ondanks de vele Nederlandstalige nummers, was de quiz toch Milow en Tourist Lemc vrij :dance:

Tot slot nog een dikke pluim voor Bruce Horny and the Rest, die gasten zijn toch van alle markten thuis.
10de Riekt m'n ass, LEE?-muziekquiz 10/11/2019 te Beernem
5de Beernem is burning-muziekquiz 27/03/2020 te Beernem

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 17:57

Afbeelding

GEMIDDELDE 27/36 (76 %) - HOOGSTE: 35/36 - LAAGSTE 15/36

Nummer Uitvoerder Aantal juist Titel Aantal juist

1 BETH DITTO 20 FIRE 23
2 NEW MUSIK 21 THIS WORLD OF WATER 23
3 AXELLE RED 24 LE MONDE TOURNE MAL 19
4 JORDIN SPARKS 4 NO AIR 14
5 WILLIAM BELL 7 YOU DON'T MISS YOUR WATER 21
6 HUDSON-FORD 2 BURN BABY BURN 2
7 WITHIN TEMPTATION 24 MOTHER EARTH 22
8 DECEMBERISTS 16 DOWN BY THE WATER 24
9 AIR SUPPLY 21 ALL OUT OF LOVE 24
10 FIREBALLS 12 BOTTLE OF WINE 20
11 WATERBOYS 18 GLASTONBURY SONG 12
12 CAROLE KING 23 I FEEL THE EARTH MOVE 24
13 OWL CITY 24 FIREFLIES 24
14 ANGELO BRANDUARDI 22 LA PULCE D'AGUA 18
15 RADIOHEAD 23 BURN THE WITCH 18
16 ROWWEN HEZE 13 LUCHT 19
17 URBANUS 24 DE AARDE 17
18 EKSEPTION 17 AIR 20

Bijna solo's:
Hudson-Ford / Burn baby burn (2 x elk: Bruce Horny and the Rest en XYZ :clap: ) Een aantal keer The Strawbs gelezen, en dat is dicht in de buurt want het duo is gevormd door ex-leden van die groep...
Jordin Sparks (4 x : Bruce Horny and the Rest, Martha Wainwright ain't Wrong, Los Locos én Zottegem Blues :clap: )
William Bell werd 7 x herkend, alle andere opgaven meer dan 10 x.
Elke ploeg herkende Axelle Red, Owl City, Urbanus, Within Temptation en nog daarnaast nog enkele titels (Down by the water, All out of love, I feel the earth move en Fireflies).

Beste scores (op 36):
1. Bruce Horny en de Rest 35 :clap:
2. Martha Wainwright ain't Wrong, XYZ en Scary Monsters 33
Laatst gewijzigd door Luk op di 07 mei 2019, 00:12, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 22:41

Afbeelding

GEMIDDELDE 27/36 (74 %) - HOOGSTE: 33/36 - LAAGSTE 18/36

Nummer Uitvoerder Aantal juist Titel Aantal juist

1 T.REX 24 20TH CENTURY BOY 24
2 BIRDY 14 1901 8
3 MOTORHEAD 9 1916 22
4 THE WHO 20 1921 22
5 NILSSON 4 1941 21
6 JAMALA 7 1944 6
7 GERARD COX 22 1948 16
8 PATTI SMITH 23 1959 23
9 STOOGES 24 1969 23
10 JAMES BLUNT 24 1973 23
11 YEARS & YEARS 11 1977 6
12 SMASHING PUMPKINS 23 1979 23
13 DAVID BOWIE 22 1984 24
14 BOWLING FOR SOUP 17 1985 23
15 TEAM WILLIAM 13 1995 22
16 CHET FAKER (ft BANKS) 0 1998 8
17 PRINCE 22 1999 23
18 KING CRIMSON 20 21ST CENTURY SKIZOID MAN 23

QMS: Uitvoerder Chet Faker

Ook een vrij moeilijke opgave bleek Nilsson als uitvoerder voor het nummer 1941 (4 x : Martha Wainwrong ain't Right, 4SHOTA, XYZ, 5cc) :clap:
Das Plop ging voor "coveraar" van dit nummer uit de seventies: Pandemonium, maar we lieten het origineel horen uit de sixties.

We vreesden andere potentiële QMS, maar Motörhead en Jamala werden respectievelijk 9 en 7 keer juist opgeschreven.

Elke ploeg schreef het antwoord juist op voor uitvoerders T. Rex, The Stooges en James Blunt.
Dat gold ook voor de titels 20th Century Boy en 1984.

Het vooraf weggegeven antwoord 1916 werd door 22 ploegen juist gepositioneerd in deze jarenreeks. 8-)

Beste scores (op 36):
1. XYZ 34 :clap:
2. Los Locos en Bruce Horny en de Rest 33
Laatst gewijzigd door Luk op di 07 mei 2019, 00:13, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 23:23

Afbeelding

GEMIDDELDE 22/36 (62 %) - HOOGSTE: 32/36 - LAAGSTE 12/36

Nummer Uitvoerder Aantal juist Titel Aantal juist

1 TOY 11 CRAZY MONDAY 15
2 PARANOID POLAROIDS 8 YOU GOTTA COME BACK 10
3 HET ZESDE METAAL 24 GIE, DEN OTTO EN IK 18
4 EDEN 23 MY BOAT 24
5 ULTRASONIC 7 23 LIPS THEY MOVE 23
6 LUC VAN ACKER 13 THE FEAR IN MY HEART 10
7 PAULIEN MATHUES 17 THERE'S SOME PLACE I'VE GOTTA BE 16
8 JOKERS 18 CECILIA ROCK 11
9 ARID 23 TIED TO THE HANDS THAT HOLD YOU 24
10 KAZZEN 12 NIET TE DOEN 22
11 TRIGGERFINGER 24 FIRST TASTE 3
12 NOVASTAR 24 CRUEL HEART 15
13 MAGENTA 6 VROEGER 1
14 LA FILLE D'ERNEST 14 TOUT BOUGE 11
15 SHAKE SPEARS 0 BURNING MY FINGERS 8
16 ADAMO 24 UNE MECHE DE CHEVEUX 23
17 LUK VAN KESSEL & SPLIT 3 VOEL EENS ANNELIEZE 9
18 ESTA LOCO 13 LLORAR 13

QMS voor de uitvoerder van Burning my fingers: Shakespears.

Zaalsolo voor Das Plop met de titel Vroeger van Magenta (als uitvoerder 6 x juist).

Hulde aan Los Locos, Scary Monsters en 4SHOTA die First Taste invulden naast Triggerfinger (welke iedereen herkende): 3 x juist dus. :clap:

Zelfde score maar nu voor uitvoerder Luk Van Kessel & Split, die enkel door The Holly's, Scary Monsters en 5cc werden opgerakeld. :clap:
Close but no cigar:
Bellem Brug koppelde Luk Van Kessel aan Pendulum.
Bij Starbuk & Apollo en bij XYZ herinnerden ze zich Luk Van Kessel wel, maar niet de erbij gevraagde begeleidingsgroep.
De Plankierkaarters zaten er dan ook dichtbij met Luc Van Acker & Split, de juiste groep maar de verkeerde Luc(k).
Heel wat Peter & zijn Rockets gelezen, wat gezien de stijl van het nummer niet eens zo'n slechte gok was...

Magenta werd 6 x juist ingevuld, als foutgerekende kleinkunstalternatieven passeerden Lieven (4x), Jan Puimège (2x), Hugo Raspoet (2x) en onder andere Jan De Wilde, Zjef Van Uytsel, De Condors en Wim De Craene... Geen makkie.

Bij de Paranoid Polaroids werden Polaroids niet goedgekeurd. Opvallend hier waren een drietal vermeldingen van Dirk Blanchart in dat vakje en nog vreemder: 10 x Needles and Pins in het vakje voor de titel. Dat is precies evenveel vermeldingen als het juiste antwoord You gotta come back er kreeg.

"Weggevers" in deze pittige reeks waren dan weer Adamo, Het Zesde metaal, Novastar, het reeds vermelde Triggerfinger en de titels My Boat en Tied to the hands that hold you: alle 24 goed!
Voor Eden als uitvoerder was dat bijna het geval, maar één ploeg kon er niet opkomen, schreef Roos Van Acker in de marge, maar uiteindelijk Eve in het vakje voor de uitvoerder... Gezien de link met Eden verdienen zij hier ook een eervolle vermelding, maar niet het punt...

Beste scores (op 36):
1. The Holly's 32 :clap:
2. Scary Monsters, Das Plop en 5 cc 31
Laatst gewijzigd door Luk op di 07 mei 2019, 00:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 23:36

Nog dit: bij de reeks LA BELLE GIGUE was ook dit tipblad met foto's op de tafels beschikbaar, zonder verder commentaar.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Luk op ma 06 mei 2019, 23:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 23:50

De fotoreeks had als titel "Voorname Heren" en het invulblad zie je hieronder.
Er werd bij verteld dat het antwoordblad tips bevatte...

Afbeelding

In afwachting van de verdere analyse verderop deze week, kunnen jullie zelf eens proberen of jullie de sleutel en de juiste antwoorden vinden.
Hierna post ik nog de 18 foto's.

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 23:51

Afbeelding

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » ma 06 mei 2019, 23:52

Afbeelding

Rubby
Rock Legend
Berichten: 4479
Lid geworden op: zo 12 aug 2007, 11:45
Locatie: BELLEM (Testedoene/Bellem Brug)

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Rubby » di 07 mei 2019, 11:02

Op het antwoordblad stond bij reeks 2 fragment 11 een & vermeld …
Ik zei aan tafel het is Years en Years, maar mijn tafelgenoten vermelden terecht, kan niet (volgens het reglement) , we moeten twee namen geven want er staat een & :?

Puntje gemist want we vermelden dat maar the 1975 met wilde gok voor de tweede naam :D

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » di 07 mei 2019, 12:50

Dilemma voor een organisator, zo'n dingen. :|

Stel dat we het niet op het blad zetten, dan komen er misschien achteraf ploegen zeggen dat ze Years & Years (al dan niet 2 artiestennamen?) aan tafel opperden, maar niet opschreven omdat dat niet klopte met de ampersand (die er niet zou gestaan hebben dan).

Zoals met "Miek en Roel", waar we zo'n vraag/opmerking inderdaad omgekeerd over kregen. Hier stond geen &...
Dat duo stamt echter nog uit de tijd van de CVP, en dus voor CD&V dat teken "lanceerde". 8-)

Gebruikersavatar
Luk
Superstar
Berichten: 913
Lid geworden op: do 20 jan 2011, 23:15
Locatie: Aalst

Re: 1e Eigenzin-Iggy Popquiz - 4 mei 2019 - Zottegem

Bericht door Luk » di 07 mei 2019, 22:57

Afbeelding

Heel wat ploegen zagen de link en zochten terecht artiesten met de (voor)namen van deze van de heren van Queen: Freddy, Brian, John en Roger...

Gemiddelde score: 14/18 (76 %), laagste score 4, hoogste score 18/18.

Nummer Te herkennen uitvoerder Aantal juist

1 BRYAN ADAMS 21
2 FREDDIE & THE DREAMERS 13
3 DR. JOHN 17
4 ROGER WATERS 15
5 JOHN TRAVOLTA 18
6 BRYAN FERRY 24
7 ROGER MCGUINN 13
8 FREDDY DE VADDER 24
9 BRIAN MOLKO 24
10 JOHN LEGEND 23
11 ROGER DALTREY 17
12 ELTON JOHN 23
13 FREDDIE AGUILAR 16
14 JOHN ENTWISTLE 20
15 ROGER GLOVER 13
16 FREDDY QUINN 10
17 JOHN GRANT 15
18 BRIAN SETZER 22

Beste score (op 18)

1. Los Locos, Scary Monsters en Bellem Brug 18

Kuitenbijters waren vooral Freddy Quinn, Roger Glover (paar keer verward met kompaan John Lord) en Freddie & the Dreamers (waar gezien de link ook Brian Poole & the Tremeloes lonkte blijkbaar).

Het antwoord Bjorn Soenens voor Bryan Adams werd niet beloond... Wat waren we streng! ;-)
Laatst gewijzigd door Luk op za 11 mei 2019, 17:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Plaats reactie