Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Gebruikersavatar
Devils answer
Superstar
Berichten: 956
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 11:22
Locatie: Aalst / Sympathie vur den Duvel / Greatest Tits / Testedoene

Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door Devils answer » zo 07 nov 2010, 02:26

Knap uitgewerkte muziekquiz rond een brede selectie ultratophits (1995-2010), omkaderd door een schitterende organisatie die 64 (!!!) ploegen doorheen een geanimeerde avond leidde.
Chapeau voor de organisatie (waarin ik o.a. Peegee, Buddy59, Godfrey, Jo De Proft en One Good Reason meende te herkennen, maar ik vergeet wellicht andere medewerkers, sorry)! :app: :app: :app:

Het werd een spannende strijd om de eindzege met een nek-aan-nek-race tussen de gedoodverfde favorieten 4 Schelln Espe en Silent Dolphins, maar een cover-original-ronde maakte uiteindelijk in een van de laatste reeksen het verschil van 4 punten, waarvan nog twee andere sterk presterende ploegen gebruik maakten om het podium op te klimmen…
Silent Dolphins won met twee punten voorsprong op Blue Army, en drie op Jan, Piet, Joris en Sam Gooris (& Femme Gooris?).
4 Schelln Espe eindigden (zelf ontgoocheld) op de vierde plaats, samen met de ploeg “De Winnaars”, die op hun beurt “SPITS” (met Spider Murphy) een puntje te snel af waren.

De top 6 met scores 308 tot en met 303… Een ware massaspurt!

Persoonlijk vond ik dit een prachtige promotie van onze hobby voor de volgende generaties. :thumb2:
Er doken ploegen in de top 10 op die we zelden in het circuit zien deelnemen, en voor de toekomst is dat hoopgevend.

Peegee gaf al aan dat het deze keer meer zou worden dan een “titel” en “uitvoerder”-opgave, en inderdaad, de invulling daarvan vond ik welgeslaagd. Met wat themareeksen werd het mogelijk makkelijker om te zoeken, en met de (niet door iedereen gesmaakte) cover-originals-reeks zat er al een link in naar wat oudere muziek, of de roots van de ultratophits van voor 1995.

Mijn “last-minute” inschrijving met Greatest Tits (ft. Evelien van Testedoene, Bram van Greatest Tits en een lege stoel…) leverde een bevredigende 16° plaats op, met een oogst van een zak DVD’s en CD’s om van te smullen (te verdelen onder 3 dan maar, als beloning :twisted: ).

Zelf zat ik spreekwoordelijk even in de ploeg “Greatest Misses” toen ik als opschrijver voor de grootste hit van Stash (voor mijzelf onverklaarbaar, onrustwekkend!) “Madness” bleek te hebben genoteerd in plaats van “Sadness”.
Jaja… Madness is mine. But sadness? :roll: :wink:

peegee
Rock Legend
Berichten: 4174
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door peegee » zo 07 nov 2010, 02:39

Bedankt voor de complimentjes, Devil :twisted:

Ondanks de chaos van de laatste ronde, waarvan ik de schuld helemaal op mij neem :violent: hoop ik toch dat die (en de andere rondes natuurlijk ook) voor iedereen in de smaak viel.

Ondanks de (te) lange pauze konden we het laatste fragment voor middernacht afspelen zodat iedereen (van de 64 (!) teams) zijn prijzen had voor 00u15 !

Ik weet het, hij was een stuk moeilijker dan vorig jaar, maar hopelijk toch voor iedereen een (aangename) uitdaging...

Andries heeft beloofd mij de analyse door te sturen via mail en dan zal ik ze ronde per ronde overlopen op dit forum :thumb1:

Proficiat aan iedereen die meedeed en het heeft overleefd!!! :app: :app:

peegee
Rock Legend
Berichten: 4174
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door peegee » zo 07 nov 2010, 02:43

En btw: merci aan de espen om mijn zoontje zijn dag (nacht) goed te maken :dance: :thumb1: :banana:

Hij liet weten, dat hij wel graag een keer (als het past) een "espe for one night" zou willen zijn

peegee
Rock Legend
Berichten: 4174
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door peegee » zo 07 nov 2010, 03:30

De uitslag is al verwerkt, ondanks het feit dat ik hem aan het inzetten was en hij rond 3u09 uitviel, na het reeds inzetten van de eerste 52 teams, waardoor ik weer van voorafaan moest beginnen :violent: :violent:

Opvallend is, dat er slechts 6 teams minder dan 50% scoorden !!!!!

En ook, dat de winnaar (Silent Dolphins) en de nummer 6 (Spits) slechts 5 punten verschilden !!! (ik zie nu dat ik in herhaling val, want Devil heeft dit al gemeld; sorry, Devil)

De andere statistieken volgen later; het was een zware dag (en nacht), ik ga nog even mijn hospitalisantje verzorgen (een kat met kattenziekte) en misschien ook nog eens slapen.... :think:

kasenco
Rock Legend
Berichten: 2603
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 18:39
Locatie: Willebroek (Meerhof) / Kas & Co

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door kasenco » zo 07 nov 2010, 09:41

Dit blijft volgens mij nog altijd de moeilijkste van het jaar: duidelijk geen quiz voor gelegenheidsultratoppers, maar voor doorwinterde hitfreaks :wink:

kasenco
Rock Legend
Berichten: 2603
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 18:39
Locatie: Willebroek (Meerhof) / Kas & Co

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door kasenco » zo 07 nov 2010, 11:20

Devil's answer schreef:Persoonlijk vond ik dit een prachtige promotie van onze hobby voor de volgende generaties. :thumb2:
Er doken ploegen in de top 10 op die we zelden in het circuit zien deelnemen, en voor de toekomst is dat hoopgevend.
Allemaal goed en wel, maar gaan deze ploegen ooit het gat van voor de Ultratopperiode kunnen dichtfietsen om zich ook thuis te voelen op het gros van de quizkalender? :amazed:

Dit fenomeen heb je natuurlijk altijd op 'periodequizzen', ook op de Kas & Co quiz. Ploegen die op algemene muziekquizzen net iets te kort komen, kunnen op dergelijke quizzen dan weer hun hartje ophalen, al zijn er uitzonderingen zoals JPJ&SG gisteren :o
Ja Tony, ik wist niet dat je zo een hitmachine was :wink:

Gebruikersavatar
Tonyvdb
Rock Legend
Berichten: 3031
Lid geworden op: za 01 sep 2007, 10:54
Locatie: Kortrijk / Jan, Piet, Joris & Sam Gooris / Stardust

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door Tonyvdb » zo 07 nov 2010, 11:27

Onze Roob en vooral Peter (waar haalt hij die dingen toch allemaal, vraag ik mij soms af) waren bijzonder op dreef gisteravond en voelden zich als een vis in het water met al dit hitwerk.
Onze 'gelegenheids-vierde-'man'', was inderdaad 'Femme Gooris', zoals Devil's A. vermoedde, als je weet dat ik Sam Gooris moet zijn bij JPJ&SG (ik mocht laatst kiezen :wink: ) en mikte elke ronde ook haar bijdrage : Femme Gooris pleegt wel eens een Sportpaleis te bezoeken en aldaar haar handjes te tonen, ik ben getrouwd met een Eurodance-fan, jazeker. :roll: :thumb2:
We streden mee voor de hoofdprijs tot en met de laatste ronde en zijn daar - ondanks een reeks onbegrijpelijke (en veel te vergezochte) missers in (vooral) de albumronde - eigenlijk best wel trots op, omdat we hiermee bewijzen een echte allround-muziekquizploeg te zijn en met immer minstens drie van de acht jaar geleden gevormde basisvier in staat te zijn zowel hoofdzakelijk alternatief gerichte quizzen (Kas, Eigenzinnige), mixquizzen (Wasoetie, Schelln Espe, Popingers) als pur sang hitquizzen (Ultratop) te winnen. Nèh, ik wou dat eens zeggen. 8)

Proficiat aan de Silent Dolphins met hun zege, en de Espn voor de spannende strijd en ook aan het handvol mij onbekende ploegen die zich mengden bovenin :app:

Ook een :amazed: voor de - letterlijk - zakken vol prijzen. Indrukwekkend.

Wij komen volgend jaar terug, met dezelfde vier, om beter te doen dan derde eindigen :D

Gebruikersavatar
beautiful freak
Rock Legend
Berichten: 1116
Lid geworden op: ma 15 sep 2008, 13:34
Locatie: Bruce Horny & The Rest / The Pale Riders From Philadelphia

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door beautiful freak » zo 07 nov 2010, 12:59

Voor de gelegenheid niet aan de zijde van Bruce Horny aangetreden, maar in gelegenheidscombo Generation X (met onder meer ook hitkenner Debra :dance: en eurodancespecialist Glenn :banana:).

Op basis van de antwoorden van vorig jaar (toen niet gespeeld) had ik niet verwacht hier veel te kunnen toevoegen, maar de quiz was inderdaad heel anders dit keer. Moeilijker durf ik niet zeggen (er zijn toch maar een paar ploegen onder de helft uitgekomen), maar wel duidelijk met een meer alternatieve inbreng dan vorig jaar. Je kan daar voor of tegen zijn, maar ik vond dat alvast :thumb2: (nooit gedacht om bijvoorbeeld 'Flash Delirium' van MGMT tegen te komen op deze quiz).

Op voorhand hadden we ons als doel een plaats in de eerste helft vooropgesteld, maar toen we na een paar rondes in de top-15 en zelfs top-10 voorkwamen, bleek dat er meer in zat. Een achtste plaats overtrof dan ook onze stoutste dromen. De quiz bleek ons alleszins goed te liggen: ieder van ons heeft zijn ding helemaal kunnen doen. :headbang:

Voorts vind ik het wel kunnen om een originalsronde te doen, ook al ga je daarmee op de letter beschouwd voorbij aan het thema (Ultratop, dus de laatste vijftien jaar). Maar het zorgde wel voor meer variatie. Net als de leuk gekozen thema's. De klokken vond ik zelf echter nogal vergezocht, maar daar Debra van alle grote hits in die ronde de tekst woord voor woord kan reconstrueren, bleek het voor haar een peulschil om de juiste klokken aan de meeste nummers te linken. :shock:

Tot slot ook nog even :bow: voor de prachtige prijzen. Sterk ook dat de Silent Dolphins zichzelf opvolgen. En medeleven voor de Espen, die een hele quiz knap de leiding pakten en dan nog net naast het podium grepen.

Gebruikersavatar
One good reason
Rock Legend
Berichten: 2085
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:08

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door One good reason » zo 07 nov 2010, 13:18

De 2e Ultratop-quiz vond gisteren weer plaats in de "bunker" :wink: (zo wordt de locatie toch al door velen genoemd).
Net als vorig jaar kon ik bij "Joe Roxy" als "hangijzer" dienen.
En net als de vorige keer was het een aaneenschakeling van grappen en grollen aan onze tafel.
De VJ presentator van dienst deed zijn werk dit jaar meer dan uitstekend. Korte intro en "straight to the point" :thumb2:
Mijn klacht, zie vorige editie, over de langste intro speech heeft blijkbaar gewerkt :mrgreen: Merci om dit niet meer herhaald te hebben.
De rondes (thema-gerelateerd; HOLEBI, Klokken, wiskunde & andere vakken etc ...) waren toch wel fijn en origineel te noemen. Een pluim voor PeeGee :thumb2:
Al vond ik de 2e HOLEBI ronde op 1 avond iets teveel van het goede :lol:
Ook al scoorden we hier ook weer goed :rofl2:
Naar onze mening waren die eerste rondes soms wel een marteling. Sommige nummers waren meer UltraTIP dan UltraTOP.
Maar ... dan die ommekeer (na ronde 3 of 4). Meer en meer bekende hits volgden en onze scores werden hoger en hoger.
Op het laatst haalden we zelfs een 30/30 bij de videoclipronde, die trouwens het hoogtepunt van de avond werd.
De vondst om de "cameo" ook te noteren in de clipronde was ook weder bijzonder origineel.
Jean-Claude Van Damme, Justin Timberlake, Michelle Pfeiffer, Bruce Willis, Catherine Deneuve etc ... passeerden hier de revue :thumb2:
Weliswaar zat hier een technische storing aan de basis voor verwarring bij de nummering van de clips.
Maar dat werd hier ook weer goed opgelost door de missende clip gewoon als laatste (nr. 10) te noteren.
Enige opmerking over de videoclipronde: vorig jaar waren de videoclips heter & beter :wink: :lol:
Ja, deze Ultratopquiz maakte zich ook weer populair door de prachtige prijzen. Voor ieder was er een zak met cd's, dvd's etc ... om te verdelen :thumb2:
Petje af voor de ganse top10, want deze editie was toch iets "pittiger" dan de vorige.
Volgend jaar zit ik alleszins terug in de "bunker" :banana:

Gebruikersavatar
One good reason
Rock Legend
Berichten: 2085
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:08

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door One good reason » zo 07 nov 2010, 13:23

Devil's answer schreef:Chapeau voor de organisatie (waarin ik o.a. Peegee, Buddy59, Godfrey, Jo De Proft en One Good Reason meende te herkennen, maar ik vergeet wellicht andere medewerkers, sorry)! :app: :app: :app:
Ere wie ere toekomt, maar ik zat niet bij de organisatie.
Ik heb wel wat zitten babbelen met mijn teammakkers Godfrey en Danny. Zelfs ook even met PeeGee :mrgreen:

peegee
Rock Legend
Berichten: 4174
Lid geworden op: zo 09 sep 2007, 12:31
Locatie: wondelgem
Contacteer:

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door peegee » zo 07 nov 2010, 13:42

One good reason schreef:Ik heb wel wat zitten babbelen met mijn teammakkers Godfrey en Danny. Zelfs ook even met PeeGee :mrgreen:
Hoe durf je ? :doh: :rofl2:

Nu, inderdaad, One good reason zat niet in de organisatie; Give me two good reasons why !? :think: :rofl2:

Ere wie ere toekomt:

Buddy 59 heeft zijn werk gehad aan het knip- en plak-werk, alles zelfs 2 x gedaan om het beter te doen klinken voor jullie; hij was ook de "dj van dienst", zoals Dave Peters het zo mooi omschreef :app:

GKoppen waren met 2 voor de logistiek: 3 computers voor de clips, de scores (zeer goed te volgen dit jaar) én het laten passeren van de hoesjes van de top-albums. Er waren zelfs teams, die (helaas vergeefs) de moeite gedaan hadden om zoveel mogelijk van die hoesjes te noteren, voor het geval dat ergens zou worden teruggevraagd.... :app:

Jo de Proft heeft héél véél werk verricht en nog beter gerief gebruikt om het in die "bunker" allemaal perfect te doen klinken, zonder dat we een paar dagen kwijt waren om alle muren en de plafond te bekleden met doeken :app:

En dan niet te vergeten de (vrijwilligers van de) jury, onder wie Michel en Andries, die bovenin in de stikkende hitte zaten te verbeteren :app:

Verder nog Ultratop zelf in de gedaante van Sam, die toch wel héél wat moeite gedaan heeft om alles in goede banen te leiden én gezorgd heeft dat de prijzenpakketten nog indrukwekkender waren dan vorig jaar :app:

Hoeplijk niemand vergeten :think: :think:

Gebruikersavatar
Schalckske
Popstar
Berichten: 286
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 11:41
Locatie: Aalter / 4 Schelln Espe

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door Schalckske » zo 07 nov 2010, 13:47

peegee schreef:

GKoppen waren met 2 voor de logistiek: 3 computers voor de clips, de scores (zeer goed te volgen dit jaar) én het laten passeren van de hoesjes van de top-albums. Er waren zelfs teams, die (helaas vergeefs) de moeite gedaan hadden om zoveel mogelijk van die hoesjes te noteren, voor het geval dat ergens zou worden teruggevraagd.... :app:
Zo vergeefs was dat toch niet, Peter. Mijn blaadjes vol met genoteerde hoezen hebben ons toch een punt of vijf opgeleverd op albums die we anders toch nooit hadden geweten. :banana:

Gebruikersavatar
PEKEBO
Superstar
Berichten: 995
Lid geworden op: ma 24 nov 2008, 21:50
Locatie: Overmere / Westende / Bruce Horny and the rest

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door PEKEBO » zo 07 nov 2010, 14:43

Voor deze gelegenheid afgezakt met 3 dorpsgenoten die eens wilden proeven van het "gebeuren".Die gasten hebben het zeker niet slecht gedaan :thumb1: maar als je geen quiz ervaring hebt is het in vele gevallen van"ik herken dat maar....".Niettemin hebben de 3 er zaken uitgehaald waarvan ik nog nooit gehoord had,sterk! :roll: .Mijn rol was het alternatieve en ik mag tevreden terugblikken,al miste ik enkele titels van oa The Black Keys en Sum 41 :doh: .Mijn ultratop kennis is nog te beperkt(maar ik ga er werk van maken :headbang: ) al kon ik toch genoeg mijn steentje bijdragen bij het trio ultratoppers :lol: .Al waren het meestal fragmenten uit de 90s en de weggevers(die ook niet gemakkelijk zijn voor mensen die 1 quiz per jaar doen natuurlijk) die ik aanbracht.

Nu,onze gezonde ambitie was top 20 waar we ook lange tijd in gestaan hebben,uiteindelijk gestrand op de 27ste plaats waar we allen vrede mee konden nemen.

De volgende editie zak ik weer af met die jongens,die zich geweldig geamuseerd hebben en een extra voorbereiding gaan doen om er bij de volgende editie te "staan".Over ambitie gesproken! :thumb2:

Een extra vermelding voor een god en godin van mij(Peter en Debra) die met Generation X een geweldige prestatie neerzetten. :app:

Dank aan Danny,Peter en hun geweldig team voor deze fantastische avond!

Gebruikersavatar
Magic
Superstar
Berichten: 520
Lid geworden op: vr 12 sep 2008, 19:15
Locatie: Mechelen

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door Magic » zo 07 nov 2010, 21:45

Sorry vrienden, ik heb waarschijnlijk mijn kritisch dagje, maar bij deze quiz wil ik toch graag een aantal opmerkingen kwijt.

Als je de gelegenheid hebt om een quiz te houden die een enorm groot publiek kan aantrekken en zo een forum krijgt om zieltjes te winnen voor het muziekquiz milieu en bovendien een organisatie achter je hebt die heel wat deuren kan openen (prijzen enz ...), dan kan het volgens mij toch iets beter hoor.
Met zulke organisatie (Ultratop), een fantastische prijzentafel en de top wat muziekquizzen in België betreft als samenstellers, verwacht ik echt iets beter.
Inderdaad 2 rondes Holebi's toont weinig inspiratie en bovendien was het in veel gevallen niet eens zeker of het wel om holebi's ging (50 cent).

Als je naar een Ultratopquiz gaat verwacht je het meerendeel nummers die ooit de bovenste regionen van deze lijst haalden en het verschil zal dan gemaakt worden met een aantal alternatieve of zelfs obscure hitjes. Hier was het volledig omgekeerd.

Ik had 2 complete nieuwkomers mee en gelukkig zijn wij na de quiz nog even leuk doorgezakt in een café waar ze wel de hits speelden, want anders zie ik die nieuwkomers nooit nog terug op een 'hit'quiz.

De quiz is wat mij betreft geslaagd hoor, maar slechts met de hakken over de sloot.

Gebruikersavatar
celtic601
Superstar
Berichten: 637
Lid geworden op: ma 10 sep 2007, 22:02

Re: Ultratop-quiz 6 november 2010, Mechelen

Bericht door celtic601 » zo 07 nov 2010, 21:52

allez dan ben ik de enigste in de zaal van 64 ploegen die er waarschijnlijk niet veel van vond ...dat zal dan persoonlijk zijn ...
klank en geluid .. zwak ( zaten schuin naast de box )
bediening ... goed dansen naast den toog konden ze ... 3 x ons bonnetje verspelen ook !
kwis zelf .... weinig echte hits gehoord ..een orgelman van shana maakt je reeks niet ...
ook al mogen er maar 3 ploegen gebuisd zijn ... op een hitkwis is er normaal gezien niemand gebuisd ...of je hebt met een ploeg mormonen te maken ...of hij is te moeilijk .
ik vrees dat niet iedereen van de organisators zijn deel heeft mogen inbrengen in deze kwis en dat hij merendeels door 1 persoon is opgesteld ... of heb ik het hier mis ?
frustraties ??? ik ???? sorry .. ik speel bij Koerier dus ... mor wel een beetje teleurgesteld met de keuzes van ultratop " hits " ...
prijzen waren top en de Peeters viel ook goe mee ...
accomodatie mooi maar nen echten betonnen bunker hé !!!
ben echt benieuwd of er volgende editie ( moest die er komen ) nog 70 ploegen aanwezig zullen zijn ...
bOOmbastic editie 18 gaat door op ZATERDAG 8 APRIL 2017 !!!

Plaats reactie