Pet Shop Boys - Yes

Spider Murphy
Popstar
Berichten: 297
Lid geworden op: ma 13 aug 2007, 18:17
Locatie: Uitbergen/Diamond Dogs/Paris Hilton Look-a-likes

Pet Shop Boys - Yes

Bericht door Spider Murphy » zo 28 mar 2010, 22:02

Het Britse duo Neil Tennant en Chris Lowe van Pet Shop Boys brengen naast hun werk als producer en remixer nog steeds eigen albums uit. Vooral na het ijzersterke 'Fundamental' uit 2006 waren de verwachtingen voor Yes enorm hoog. Helaas worden deze niet ingelost en strandt dit album op een regelrechte No!

'Yes' werd een album vol synthesizerhits zoals we die al meer dan 20 jaar gewoon zijn van hen. Het grote verschil is dat 'Yes' té catchy klinkt voor deze heren. Akkoord, we waren al veel van hen gewoon, maar dit is er iets over. Het verwondert dan ook niemand dat de helft van het album voorbestemd was voor Kylie Minogue. De samenwerking hield echter op en Chris en Neil besloten dan maar die songs zelf op te nemen.

'Yes' begint vrij aanstekelijk met de single 'Love etc'. Dit enthousiasme wordt bij de muziekliefhebber al snel getemperd door een foute Tsjaikovskisample in 'All over the world'. Daarna gaat het enkel nog bergaf en tegen de tweede helft van het album staat één woord centraal: 'Verveling'! Bij 'Pandemonium' is er een nieuw sprankeltje hoop, maar ook dat verdwijnt alweer snel. Bij het laatste nummer 'Legacy' is het nog 6,5 minuten afzien om de cd daarna nooit meer in de speler te stoppen.

Plaats reactie